iOS 12'nin Geliştirilmiş 'Rahatsız Etme' Özelliği Nasıl Kullanılıyor?

25
8
1
1
0
iOS 12 ile birlikte Apple cihazlara gelecek yeni özelliklerden biri de geliştirilmiş 'Rahatsız Etme' özelliği ve oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

iOS 12 ile birlikte geleccek yenilikleri hepimiz merakla  bekliyoruz. Özellikle kullanım kolaylığı sağlayacak ve telefonla geçirilen zamanı kontrol etmemizi sağlayacak bir dizi yeni özellik gelecek ve bunlardan en çok merak edileni de Rahatsız Etme moduna gelen geliştirmeler oldu. Uzun zamandır kullandığımız bu modda artık zaman dilimi, etkinlik ayarı ve uyku süresi gibi pek çok kişiselleştirme yapabileceğiz.

Peki bu özellik tam olarak nasıl kullanılacak?

  • Öncelikle ekranımızın altından kısayollarımızın olduğu menüyü açmamız gerek. Sonra da Rahatsız Etme modunun tanıdık 'hilalimsi' simgesine basılı tutmalıyız. bunu gerçekleştirdiğimizde Rahatsız Etme'nin tüm seçenekleri karşımıza çıkacak. 
  • Bu seçeneklerde değişiklik yapmak ve kişiselleştirmek de mümkün olacak.

Seçenekler ise şöyle;

  • Bir saat için
  • Bu akşama kadar (bu seçenek içinde bulunduğunuz zamana göre bu öğleye ya da bu sabaha kadar şeklinde de güncellenecek)
  • Bulunduğum mekanı terk edene kadar 
  • Bu etkinlik bitene kadar (Bu seçenek yalnızca takviminize eklenmiş bir etkinlik varsa görünecek)
  • Eğer Rahatsız Etme simgesine uzun basmak yerine yalnızca dokunursanız özellik siz deaktif edene kadar geçerli olacak.

Özelliklerin tümü menüde her zaman görünmeyecek. Eğer planlanmış bir etkinlikte ya da belirli bir konumda değilseniz, o seçeneklerin listede yer almadığını göreceksiniz. Aynı zamanda 'Uykuda Rahatsız Etme' seçeneği ile de seçtiğiniz uyku vaktinde bildirimlerin ekrana düşmesini engelleyebileceksiniz. Ayrıca 'Ayarlar' menüsünden Rahatsız Etme kısmına gelerek, tüm seçenekleri kişiselleştirmeniz de mümkün olacak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/how-to/use-ios-12-do-not-disturb/
25
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
8
1
1
0