iOS 12'nin Yeni 'Screen Time' Özelliği Ne İşe Yarıyor?

10
7
2
2
0
iOS 12 ile birlikte tanıtılan en önemli özelliklerden biri olan Screen Time ile akıllı telefon kullanımınızı tamamen kontrol altına alabilir, kendi kendinize sınırlar belirleyebilirsiniz.

Apple, kendi deyimi ile dikkat dağınıklığını azaltmak ve ekran başında geçirilen süreyi kontrol altına almak için iOS 12 ile birlikte Screen Time özelliğini duyurdu. Screen Time, ile birlikte iPhone ya da iPad’inizi nasıl ve ne sıklıkla kullandığınızı en ince ayrıntısına kadar öğrenebilir, cihaz kullanımınızı belli bir program içine dahil edebilirsiniz.

Takip Araçları

Eğer akıllı telefon kullanımınızı kontrol altına almak istiyorsanız öncelikle kullanım verilerinizi ve en çok hangi uygulamada zaman öldürdüğünüzü bilmeniz gerekir. Takip araçları ile hangi uygulamayı kaç dakika kullandığınızı görebilir, günün kaç saatini iPhone ya da iPad’in başında geçirdiğinizi inceleyebilirsiniz.

Daha sonra ise yapmanız gereken şey kontrollerinizi nasıl sağlayacağınıza karar vermek. Çok az sayıda kişi cihaz kullanım istatistiklerine bakarak daha az kullanması gerektiğine karar verir ve bunu gerçekleştirir. Çoğu kişi ise durumun farkında olsa da kendine hakim olamaz. İşte böyle kişiler için Apple, bir cihaz kullanım planı oluşturma imkanı sunuyor.

Sınırlı Kullanım

Sınırlı kullanım özelliğinde cihaz kullanımınız için bir plan hazırlayabilirsiniz. Böylece belirlediğiniz saatler arasında sadece yine sizin belirlediğiniz uygulamaları kullanabilir, sizin belirlediğiniz kişiler ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece zamanınızı sömüren uygulamalardan kolaylıkla kaçabilirsiniz.

Uygulama Limitleri

Uygulama limitleri özelliği, kendini mobil oyun ya da sosyal medyadan koparamayan kişiler için bire bir. Bu özellik ile dilediğiniz uygulama ya da kategori için bir kullanım limiti belirleyebilirsiniz. Böylece söz konusu uygulama ya da kategoride belirlenen sürenin dışında bir kullanım gerçekleşmez.

Her Zaman Serbest

Her zaman serbest özelliğinde hangi kısıtlamayı getirirseniz getirin özgürce kullanabileceğiniz uygulamarı seçersiniz. Mesajlar ve FaceTime uygulamaları varsayılan olarak her zaman serbeste eklenmiştir fakat kullanıcılar diledikleri takdirde bu uygulamalar için de limitler belirleyebilir.

Aile Kullanımı

Aile kullanımı özelliği, Aile Paylaşımı özelliğine sahip iOS cihazlara Screen Time özelliğini getirmektedir. Ebeveynler, Screen Time özelliği ile küçük aile bireylerinin cihaz ve uygulama kullanımlarını tamamen kontrol altına alabilir, çocuklarının ekran başında ne kadar zaman geçirdiğini ve en çok hangi uygulamada takıldığını inceleyebilirler.

Kaynak : http://www.idownloadblog.com/2018/06/07/ios-12-screen-time/
10
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
2
2
0