iOS 12'nin Çok Az Kişi Tarafından Bilinen Yepyeni Özelliği: Shortcuts

10
3
0
0
0
Apple'ın ilk olarak WWDC 2018 kapsamında duyurduğu ve Siri'yi hiç olmadığı kadar güçlü hale getirecek olan özelliği Shortcuts, iOS 12 için beta sürecine girdi.

iOS 12'nin nihai sürümüne adım adım yaklaşırken, Apple'da birçok farklı özelliği beta programına dahil etmeye başladı. Apple'ın sesli asistanı Siri'yi hiç olmadığı kadar güçlü ve efektif hale getirilecek olan Shortcuts, şu an için sadece geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor.

Shortcuts'ın kullanım alanı biraz da IFTTT'yi andırıyor. Özetle gün içerisinde yaptığınız etkinlikleri akıllı algoritmasıyla zaman içerisinde algılayan uygulama, daha sonraki süreçte sizleri uyarıyor. Siri'nin çoklu işlem kapasitesini artıracak ve daha işlevsel hale getirecek olan uygulama sayesinde hem kendi 'shortcut' rutinlerinizi ekleyebilecek hem de hazır rutinleri kullanabileceksiniz.

Burada belki de tek handikap zaten bu işi yapabileceğiniz bir uygulamanın daha önce tasarlanmış olması. Eğer ki siz de iOS kullanısıysanız ve bu özelliğin gelmesini beklemek istemiyorsanız, hemen aşağıdan verdiğimiz link üzerinden IFTTT'yi deneyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.technobuffalo.com/2018/07/05/you-can-now-test-one-of-ios-12s-most-important-features/
10
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
0
0
0