iOS 13.3 ile Eski iPhone'ların Performansı ve Pil Ömrü Artırıyor

27
4
4
2
1
Apple geçtiğimiz günlerde pek çok yeniliği ve hata düzeltmelerini içeren iOS 13.3 güncellemesini yayınladı. Yapılan testlerde, işletim sisteminin son sürümünün eski iPhone'lara önemli ölçüde performans ve pil ömrü artışı sağladığı görüldü.

Apple kullanıcılarının, yeni iOS sürümlerinin eski iPhone modellerinin pil ömrünü kısaltacağı veya performansını azaltacağı konusunda endişeleri var. Yeni iOS 13.3 güncellemesiyle çeşitli iPhone modellerinde yapılan testler ise beklentilerin tam tersini gösteriyor. Güncelleme sadece bu cihazları hızlandırmakla kalmıyor, pil ömrünü de artırıyor.

iAppleBytes, iOS 13.2.3'ün Geekbench 4 performans ve batarya testlerini, iPhone XR, iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6S ve iPhone SE ile gerçekleştirdi. Sonra telefonların her birini iOS 13.3'e yükseltti ve yeniden teste soktu. İşletim sistemini yükseltmek neredeyse tüm telefonların performansını artırdı. Özellikle iPhone 8 ve iPhone 7'de önemli sıçramalar görüldü.

iPhone 7 ve 8, iOS 13.3 ile büyük sıçrama yaptı

ios 13.3 iphone test sonuçları

Performans testinde tek istisna iPhone SE oldu. Yine de daha öncesinde yapılan testlerde Apple'ın kompakt telefonu, iOS 12'den iOS 13'e geçerken oldukça yüksek bir performans artışı sağladı.

Apple ayrıca yeni işletim sistemi güncellemesiyle bu modellerin neredeyse hepsinde pil ömrünü uzattı. iPhone 8 ve iPhone 7 yine en büyük etkiyi görürken, şarjlar arasındaki süre sırasıyla 30 dakika ve 39 dakika arttı. iOS 13.3, test edilen hemen hemen tüm cihazlara daha uzun pil ömrü getirdi.

iOS 13.3, iPhone SE'ye iyi gelmedi

ios 13.3 iphone batarya testi

iPhone SE'nin pil performansında da benzer bir durum görünüyor. iOS 13.3 ile pil ömründe çok az bir düşüş var, ancak hala iOS 12.3.1'den çok daha iyi durumda. Yeni güncelleme, özellikle iPhone 7 ve 8'de önemli performans ve pil iyileştirmeleri yaparken, daha eski modellerde çok etkili olmuyor.

Ancak testler iOS 13.3'ün eski modelleri yavaşlatmadığını ve pil ömrünü azaltmadığını açıkça ortaya koyuyor. Sadece yeni özellikler ve performans değil, güvenlik yamaları da önemli ve iOS 13.3 önceki sürümlerdeki bilinen güvenlik açıklarını kapatıyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/672144/ios-13-3-iphone-performance-battery-life-benchmark/
27
4
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
4
4
2
1