iPhone Kullanıcılarının iOS 13'te Görmek İstediği 13 Bomba Özellik

60
15
8
4
2
WWDC'nin başlamasına artık çok az bir süre kaldı ve bu konferansta, hem bizim hem kullanıcıların iOS 13'ten bazı beklentileri var.

Apple’ın geleneksel olarak düzenlediği Worldwide Developers Conference (Dünya Geliştiriciler Konferansı) bu sene 3 Haziran’da başlayacak. Bu konferansta yeni nesil iOS 13’ün özellikleri de ortaya çıkacak.

Konferansın başlamasına kısa bir süre kala, iOS 13’te neler görüleceğiyle ilgili birçok söylenti ve dedikodu çıkmıştı. Apple kullanıcılarının, WWDC’den iOS 13 için tanıtılmasını bekledikleri özellikler ise şöyle:

Sistem geneli karanlık mod:

Karanlık mod özelliği geçen sene iOS 12 için de kullanıcılar tarafından bekleniyordu. iOS 12’de gerçekleşmeyince beklentiler bu seneye sarkmak zorunda kaldı. Ancak söylentiler doğruysa Apple kullanıcıları, sistem geneli karanlık moda bu sene ulaşabilirler.

Daha iyi Siri:

Apple, her ne kadar Siri Shortcuts gibi özellikleriyle Siri’yi güçlendirmeye çalışsa da rekabette biraz geri kalıyor. Shortcuts uygulamasının kafa karıştırıcılığı ve Siri’nin basit komutlarda bazen zorlanması, kullanıcıları daha iyi bir Siri beklentisine sokuyor.

Aranabilir emoji klavyesi:

Apple, üçüncü parti uygulamalardaki özellikleri ödünç alarak iOS’a getirmesiyle adı çıkmış bir firma ve kullanıcılar, Google’ın Gboard uygulamasında olduğu gibi emoji aranabilir bir klavye beklentisi içerisinde.

iPhone 6 desteği:

Apple’ın iOS 13 ile iPhone 6 desteğini keseceği söylentileri patlak vermişti. Apple’ın eski model telefonlarını kasten yavaşlattığı etiketini üzerinden bir nebze de olsa kaldırması için iPhone 6’nın iOS 13 ile desteğe devam etmesi en doğru seçim olabilir.

Ses arayüzü:

Apple’ın bu kadar basit bir konuyu, bu kadar uzun süredir çözmemiş olması oldukça ilginç doğrusu. YouTube ve Instagram gibi uygulamalarda bu sorun çözülmüş olsa da hayranlar bu zevksiz arayüz sorununun tamamen çözülmesini istiyor.

Gece çekim modu:

Google, sadece yazılım geliştirmeleriyle harika gece fotoğrafları çekilebileceğini kanıtladı, şimdi de sıra Apple’da. iPhone kameraları her ne kadar iyi olsa da iOS 13 ile birlikte gece çekim modu da çok daha iyi seviyelere çıkarılabilir.

Kamera ayarları:

Kullanıcıların kamera konusunda Apple’dan beklentileri çok net. Daha erişilebilir kamera ayarları.

Resim içinde resim:

Ekranı bölme olarak da adlandırabileceğimiz bu özellik Android telefonlarda bulunuyor. Kullanıcılar, iOS 13’te iPhone için de böyle bir özelliğin beklentisi içerisinde.

Yok olan mesajlar:

Bunun için farklı farklı uygulamalar bulunuyor. Tabii ki işletim sisteminin kendisinde böyle bir özelliğin bulunması, son zamanlarda oldukça gündemde olan gizlilik ve güvenlik konusunda Apple’ın hanesine bir skor daha yazdırabilir.

iPad’de çoklu hesap desteği:

Tabletlerin ailede genellikle ortak kullanıldığı düşünülürse, tıpkı bilgisayarlar gibi farklı kullanıcı hesaplarına sahip olmak iPad için de oldukça elzem bir hale geliyor.

Kontrol merkezindeki widget’lar:

Widget’lar, değeri çok da fazla anlaşılamamış iOS özelliklerinden bir tanesi ve bunun en büyük sorumlusu da hiç şüphesiz ki Apple. Apple, telefonlarının bu özelliğini birçok kullanıcının asla bakmayacağı yerlere saklamış durumda. Widget’ların kontrol merkezine eklenmesi hem bu sorunu çözmüş olur hem de her an kullanıma hazır hale gelmiş olur.

iPad çoklu görev geliştirmeleri:

Son çıkan iPad Pro’lar, şu ana kadar çıkmış en güçlü Apple cihazları ancak buna rağmen bölünmüş ekranda üç uygulama çalıştırma gibi bir desteği bulunmuyor. Bu kadar güçlü bir cihazda bu tarz işlemlerin yapılamıyor olması zaten anlamsız.

iPad Pro için fare desteği:

Güçlü bir cihaz olmasından dolayı iPad Pro’lardan beklentiler oldukça yüksek. Kullanıcılar fare gibi aksesuar destekleriyle iPad Pro’yu bir dizüstü bilgisayara çevirmek istiyor.

Sizin WWDC’de iOS 13’e duyurulacağını düşündüğünüz veya duyurulmasını istediğiniz özellikler var mı?

Kaynak : https://mashable.com/article/ios-13-features-wish-list/
60
15
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
60
15
8
4
2