Lansman Boyunca Hakkında Tek Kelime Dahi Edilmeyen iOS 13'ün Çıkış Tarihi Belli Oldu

40
6
5
4
3
Karanlık mod, performans geliştirmesi, doğal Siri sesi ve çok daha fazlası. Apple, yeni telefonlarını piyasaya sürmeden 1 gün önce, 19 Eylül'de eski telefonlarına iOS 13 desteğini yayınlayacak.

Apple, her zaman yaptığı gibi bu kez de bir sonraki iPhone ile birlikte yeni iOS sürümünü kullanıma sunacak. 19 Eylül’de iPhone 11’lerin piyasaya sürülmesinden 1 gün önce yayınlanacak olan iOS 13, geçtiğimiz haziran ayında WWDC kapsamında tanıtılmıştı, fakat ne zaman kullanıma açılacağı hakkında net bir tarih belirtilmemişti. Bu bağlamda da Apple'ın, son model iPhone 11 serisini piyasaya sürmeden hemen önce iOS 13’ü yayınlayacağını öğrenmiş olduk.

İnsanlarda oldukça yüksek bir beklenti oluşturan iOS 13'te, karanlık mod, performans iyileştirmeleri, Siri'nin sesinde yapılan değiştirmeler de dahil olmak üzere pek çok yenilik yer alıyor. Gelin bu yeniliklerin tümüne biraz daha yakından bakalım.

iOS 13’e 'karanlık mod' damga vuracak:

iOS 13 Karanlık Mod

Şirketin daha önce WWDC’de gösterdiği gibi, iOS 13, çeşitli performans iyileştirmeleri, tweaks ara yüz, temel uygulamalar için güncellemeler ve daha fazlasını içerecek. Ancak bu yeniliklerden en göze çarpanı ise, haberiyle bile Android’e bir darbe vurmuş olan iOS 13’e özel 'Karanlık Mod' oldu.

Farklı uygulamalarda pek çok insanın oldukça beğendiği ve tercih ettiği karanlık mod özelliği, tüm yerleşik Apple uygulamalarında çalışabilir durumda olacak ve Apple ile anlaşmalı üçüncü parti uygulamalarında da kullanılabilecek. Bunlara ek olarak Apple’ın demirbaş uygulamaları olan 'Hatırlatıcılar', 'Haritalar', 'Notlar' ve 'Fotoğraflar' gibi uygulamalar da büyük değişiklikler geçirecek.

iOS 13; Face ID, Siri ve performans konusunda da iyileştirmeler sunacak:

Siri iOS 13

Ayrıca iOS 13’ün sundukları arasında, Siri’nin doğala daha yakın bir ses ile (Siri’nin İngilizce versiyonunda) gelmesi de yer alıyor. Performansa konusuna gelecek olursak. Apple’ın yüz tanıma sistemi olan Face ID'nin, ekran kilidini %30 daha hızlı açtığı ve uygulamaların eskisi kadar hızlı bir şekilde açıldığı söyleniyor. Tabii ki tüm bunların doğruluğunu ve pratikte nasıl olduğunu, iOS 13 19 Eylül'de halka açık bir şekilde yayınlandığında öğrenebileceğiz.

iPad'lerin geleceğini hakkında merak duyan kullanıcıları hakkında bir şey yapmayan Apple, ne yazık ki iPad OS hakkında henüz bir bilgi paylaşımında bulunmadı. iPad OS’un detaylarını öğrenmek içinse biraz daha beklememiz gerekiyor, çünkü 30 Eylül’den önce herhangi bir bilginin paylaşılmaması bekleniyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/10/ios-13-september-19th-launch/
40
6
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
40
6
5
4
3