iOS 13 ile Birlikte iPhone Kullanıcılarını Bekleyen En Önemli 15 Özellik

63
14
5
3
1
WWDC 2019 etkinlikleri dahilinde Apple, yeni işletim sistemi iOS 13'ü tanıttı. iOS 13 ile birlikte Apple kullanıcılarını bekleyen yenilikleri sizler için derledik.

WWDC 2019'un başlamasıyla birlikte, şirketin yeni ürünlerinin yanında iOS 13'ün de tanıtımına başlandı. Pek çok Apple kullanıcısının merakla beklediği iOS 13 ile ilgili tüm yeniliklerin duyurulmasının yanında kullanıcıları iOS 13 ile birlikte nelerin beklediği de ortaya çıkmış oldu. Biz de sizler için iOS 13 ile birlikte gelen en önemli 15 özelliği derledik. İşte o özellikler;

1. Karanlık Mod

Genel anlamda akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunu şarj süresi. Telefonun kullanmaya bağlı olarak yıpranan bataryası, bir süre sonra eski performansı vermiyor ve bu da kullanıcılar için sıkıntılı bir süreç yaratıyor. Karanlık mod sayesinde özellikle de OLED ekranların kullanıldığı iPhone modelleri eskisine göre daha iyi kullanım süresi yaşayacaklar. Karanlık modun kapsamının da geniş olması sayesinde kullanıcılar hem iPhone'larının genel arayüzünde hem de pek çok Apple uygulamasında karanlık modu kullanabilecekler.

2. Yenilenen Kamera Uygulaması

Apple kullanıcılarının belki de en büyük sorunlarından bir tanesi kamera performansı. Arka kamera performansı her ne kadar kabul edilebilir olsa da özellikle ön kameranın gece performansı bugüne kadar Apple'ın eleştirilmesine neden oluyordu. Ancak portre modu için getirilen pek çok yenilikler, efektler ve ışıklandırma seçenekleri, iOS 13 ile birlikte iPhone kullanıcılarına yeni bir kamera deneyimi yaşatacağa benziyor. Ayrıca Apple kullanıcıları artık video çekimlerinde de pek çok efekt kullanabilecekler ve isterlerse videolarını dönderebilecekler.

3. Fotoğraflar 

Özelleştirilmiş olan fotoğraflar uygulaması ile birlikte Apple kullanıcıları bu alanda da pek çok yenilikle karşılaşacaklar. Bundan sonra Apple'ın fotoğraflar uygulaması kullanılırken günlük, aylık ve yıllık olarak fotoğraflar görüntülenebilecek istenilen bir tarih filtrelenebilecek. Buna göre örneğin doğum gününüzü yıllık olarak filtrelerseniz geçmiş yıllarda çekmiş olduğunuz fotoğraflarınızı görebileceksiniz. Bununla birlikte aynı fotoğraf bir kaç sefer çekildiyse cihazınız benzer fotoğrafları otomatik olarak silebilecek. 

4. Yenilenen Mesajlar Uygulaması

Mesajlar uygulaması da iOS 13 ile birlikte yenilenebiliyor. Buna göre iOS 13 kullanıları artık mesajlar uygulamasında kendi özel avatarlarını oluşturabilecekler ve bunu mesajlaştıkları kişilere gönderebilecekler. Bununla birlikte iOS 13 kullanıcıları, kendi avatarlarını istedikleri gibi özelleştirebilecekler.

5. Haritalar

Haritalar uygulaması, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Apple kullanıcıları için çok daha kullanışlı bir hale getirildi. Şirket haritalar özelliğini yenileyebilmek için Amerika'da 4 milyon kilometre yol aldı, böylece kullanıcılar için daha detaylı harita kullanım imkanı sunacak. Bununla birlikte Google'da bulunan 'sokak görünümü' özelliğine benzer bir görünüş Apple'ın da haritalar uygulamasına dahil edildi.

6. Anımsatıcılar Uygulaması

Anımsatıcılar uygulaması da iOS 13 ile birlikte kullanıcılarına yeni bir deneyim sunacak. Buna göre kullanıcılar anımsatıcı türlerini daha detaylı bir şekilde oluşturabilecekler ve akıllı listeler oluşturabilecekler.

7. Home Uygulaması

Home uygulamasına getirilen yeniliklerle birlikte iOS 13 kullanıcıları, yeni bir video uygulaması kullanacaklar. Bu video uygulaması ile detaylı yüz analizleri yapılabilecek. Bununla birlikte oluşturulan videolar iCloud üzerinde depolanabilecek.

8. CarPlay 

CarPlay de iOS 13 ile birlikte büyük bir güncelleştirme alıyor. Buna göre CarPlay kullanıcıları yenilenen sürüm ile birlikte kullanıcılar yeni bir ekran kullanabilecekler. CarPlay Dashboard olarak adlandırılan bu özellik, kullanıcılara CarPlay özelliğinde de yeni bir deneyim yaşatacak.

9. Find My Özelliği

Find My özelliği, Apple'ın daha önce bulunan 'Arkadaş Bul' ve 'iPhone'u Bul' uygulamalarına benzerlik gösteriyor ve iPhone'u Bul uygulamasının yerine geliyor.

10. Siri

Siri'nin özellikle de sesi üzerinde çalışan Apple, iOS 13 ile birlikte daha doğal bir Siri sesi oluşturmuş durumda.

11. Yenilenen Klavye

Apple, kullanıcılardan gelen geri bildirimleri ciddiye almış olmalı ki, klavyeler konusunda da cihazlara yeni bir özellik getiriyor. Buna göre artık Apple'ın klavyesine de kaydırma özelliği geliyor. Bu yeni klavyeye de Quick Path ismi verilmiş durumda.

12. Apple Giriş Yöntemleri

Güvenliği ve gizliliği de ön plana çıkarmak isteyen Apple, bu konuda da bazı çalışmalar yapmış durumda. Apple ile giriş yap olarak adlandırılan bu yeni özellik sayesinde iOS 13 kullanıcıları, üçüncü taraf hizmetlerinde oturum açmak için bu özelliği kullanabilecekler. Tamamen gizlilik odaklı olarak hazırlanan bu özellikle birlikte iOS 13 kullanıcıları, sahte mail adresleri bile oluşturabilecekler.

13. Yeni Bir Spam Filtresi

Apple'ın iOS 13 ile birlikte kullanıcılara sunacağı yeni bir özellik de yenilenen spam filtresi. Bu özellik sayesinde iOS 13 kullanıcıları, bilinmeyen numaraların tamamını sesli mesaj servisine aktarabilecekler.

14. Geliştirilen AirPods Özellikleri

Apple'ın dikkat çeken yeniliklerinden bir tanesi de AirPods'lar için getirmiş olduğu yenilikler. iOS 13 ile birlikte Apple kullanıcıları, Siri ve Mesajlar uygulamalarıyla entegreli çalışıyor. Eğer istenirse Siri, gelen bir mesajı doğrudan okuyabiliyor. Bununla birlikte ses paylaşımı özelliği de iOS 13 kullanıcılarının hizmetine sunulacak. Bu sayede Airpods'lar da bulunan sesler başka bir AirPods ile paylaşılabilecek.

15. Cihaz Performanslarının Yükseltilmesi

Apple'ın belki de iOS 13 ile birlikte kullanıcılar tarafından takdir edilebilecek en önemli yeniliği kesinlikle performans artışı olabilir. Buna göre yüz tanıma özelliğinin hızı yüzde 30 oranında artırıldı. Bununla birlikte uygulamaların ve güncelleştirmelerin boyutları da yüzde 60 küçülecek. Bu sayede iOS 13 işletim sistemine sahip olan cihazlar daha hızlı uygulama yükleyebilecekler, performansları da çok daha iyi olacak.

Apple'ın tanıttığı iOS 13 işletim sistemi ile birlikte Apple kullanıcılarını pek çok yeniliğin beklediğini söylemek mümkün görünüyor. Ancak bu işletim sistemini her cihazın almayacağının farkında olmak gerekiyor. Eğer siz de bir Apple sahibiyseniz, hemen aşağıda bulunan haberimizden telefon ya da iPad'inizin iOS 13 alıp almayacağını kontrol edebilirsiniz.

Sizler de iOS 13'ün bu özellikleriyle ilgili neler düşündüğünüzü bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/06/03/ios-13-beta-release-top-10-new-iphone-features/
63
14
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
63
14
5
3
1