iOS 13 Uyumlu İlk Jailbreak Aracı, Beta Olarak Yayınlandı

11
4
0
0
0
iOS 13'ü destekleyen ilk jailbreak aracı yayınlandı. Checkra1n, bazı istisnalar dışında iPhone X'a kadar çıkan tüm iPhone'ları ve iPad'leri destekliyor. Araç şu anda beta aşamasında ve bazı modeller için test ediliyor.

Apple'ın en son sürüm mobil işletim sistemi iOS 13 üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştiren geliştiriciler, sonunda sınırları ortadan kaldırmayı başardı. Checkm8 açığına dayanan bir jailbreak aracı olan "checkra1n" sonunda yayınlandı. Araç hala geliştirilme aşamasında ve beta olarak kullanıma sunuldu. Bu yüzden hala kararsız ve kullanıcıların kalıcı hatalarla karşılaşılması olası.

Checkra1n, yarı bağlı (semi-tethered) ve işlemi başlatmak için bir PC'ye bağlı olmayı gerektiriyor. Şimdilik araç yalnızca macOS'ta kullanılabiliyor ve Windows sürümünün ne zaman yayınlanacağı belirtilmedi. 

Checkra1n, iPhone X'e kadar çıkan tüm iPhone'ları ve iPad'leri destekleyecek. Ancak mevcut beta sürümü (v0.9), iPad Air 2, iPad 5. nesil ve iPad Pro 1. nesil için uyumlu değil. Diğer yandan iPhone 5, iPad Mini 2, iPad Mini 3 ve iPad Air modelleri de deneme aşamasında. Eksik cihazlar için destek ve kararlı sürümler, ileriki zamanlarda gelecek güncellemelerle kullanıcılara sunulacak.

checkra1n ios 13 jailbreak

Checkra1n, yıllardır ilk defa bootrom açığına dayanan bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede jailbreak, iPhone X'e kadar çıkan tüm cihazlarda çalışabilecek. Araç, iPadOS'un yanı sıra, iOS 12.3'ten, mobil işletim sisteminin son sürümü olan iOS 13.2.2'ye kadar tüm cihazları destekliyor. Aynı zamanda iOS 13 ile uyumlu ilk jailbreak aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Checkra1n şu anda sadece Cydia paket yöneticisi ile uyumlu, ancak ekip diğer paket yöneticileri için destek getirmeye devam edecek. Destek ne zaman gelirse gelsin, checkra1n güncellemesi gerektirmeyecek.

MacOS için checkra1n jailbreak aracını buradan indirebilirsiniz. Ancak şu anda beta sürümünde olduğunu ve kararsız sürümün cihazınıza kalıcı hasarlar verebileceğini tekrar hatırlatalım.

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2019/11/checkra1n-jailbreak-ios-13-released.html
11
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
0
0
0