iOS 13, Kablosuz Şarj Cihazlarının Performansını Kasıtlı Olarak Düşürüyormuş

24
10
6
3
1
Apple’ın kısa zaman önce yayınladığı yeni güncellemesi iOS 13, kendisini çevreleyen hata ve güvenlik kaygılarıyla eleştiri oklarının hedefinde kalıyor. Son iki haftada üç kez güncelleme alan iOS 13, buna rağmen iPhone kullanıcılarının başını ağrıtacak yeni bir sorunla daha gündeme geldi.

ChargerLab, Apple’ın büyük umutlarla yayınladığı yeni mobil işletim sistemi iOS 13’ün, iPhone’ların kullandığı üçüncü taraf kablosuz şarj cihazlarının performansını önemli ölçüde düşürdüğünü keşfetti.

iOS 13.1'in piyasaya sürülmesi ile 7.5W maksimum kablosuz şarj hızına sahip birçok üçüncü parti kablosuz şarj cihazının şu anda 5W gücünde çalıştığını belirten ChargerLab, iOS 13 çalıştıran bir iPhone 11’in iki saat içinde kablosuz olarak yüzde 80'e kadar şarj olduğunu; ancak iOS 13.1'i kurduktan sonra bu oranın yüzde 55’e düştüğünü söylüyor.

iOS 13

Öte yandan söz konusu problem, Apple’ın yayınladığı son güncelleme olan iOS 13.1.2 sürümünde de devam ediyor. Apple’dan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi; ancak AppleInsider’ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, kablosuz şarj kapasitesindeki bu değişiklik kasıtlı olarak yapıldı. Bunun anlamı şu: ABD’li teknoloji devi, Qi sertifikasyon gerekliliklerine tam olarak uymayan cihazların şarj kapasitelerini düşürüyor. 

Apple’ın müşterileri korumayı amaçlayan bu adımı oldukça makul görünebilir; ancak AppleInsider’a konuşan bazı üreticiler, Apple’ın bu konuda kendileriyle henüz bir iletişime geçmediklerini söylüyor. Ayrıca Qi sertifikasyon standartlarına tam olarak uyumlu oldukları halde dahi, 5W sınırına takılmayacaklarına dair herhangi bir garantinin olmadığını da ifade ediyorlar. 

iOS 13’te baş gösteren kablosuz şarj sınırlamasından Apple’ın yeni nesil iPhone ailesi iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max de muzdarip durumda. Şirketin önümüzdeki günlerde yapacağı resmi açıklama ile bu konuya bir açıklık getirmesi bekleniyor. 

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/10/06/apple-ios-13-problem-iphone-wireless-charging-upgrade-iphone-11-pro-max-update/#7a91a2c7eef5
24
10
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
10
6
3
1