iOS 13'ün Kodları, Apple'ın Artırılmış Gerçeklik Seti Geliştirdiğini Ortaya Çıkardı

14
3
2
1
1
iOS 13'ün kaynak kodlarını inceleyen MacRumors, Apple'ın artırılmış gerçeklik desteği üzerinde çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü ortaya koydu. Yapılan açıklamalara göre iOS 13, artırılmış gerçeklikle ilgili çeşitli uygulamalara ve iPhone'lara artırılmış gerçeklik desteği sunan kontrolcülere sahip.

Teknoloji devi Apple'ın uzun zamandır artırılmış gerçeklik ürünleri üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Ancak geçtiğimiz dönemlerde Çin ve Tayvan bölgesinin en büyük gazetelerinden "DigiTimes", bir rapor hazırlayarak Apple'ın artırılmış gerçeklik ürünleri projesini askıya aldığını duyurmuştu. Apple'la ilgili bilgi sızdıran ve verdiği bilgilerin doğruluğuyla ön plana çıkan "MacRumors" tarafından yapılan yeni açıklamalarsa, Apple'la ilgili daha önce yayımlanan raporları yalanlıyor.

MacRumors'un iOS 13'ün kaynak kodları üzerinde yaptığı çalışmalara göre Apple, yeni işletim sisteminde çok ciddi bir artırılmış gerçeklik desteği sunacak. Dilerseniz şimdi, MacRumors tarafından tespit edilen bu özelliklere yakından bakalım.

Apple

MacRumors'un yaptığı kod incelemelerine göre iOS 13, "STARTester" isimli bir uygulamayı içeriyor. Üstelik bu uygulama, iPhone'lar için geliştirilmiş olan bir artırılmış gerçeklik satinin daha işlevsel hale gelmesi için kullanılıyor. STARTester uygulaması, "worn" ve "held" isimli iki farklı modu içeriyor ve bu modlar, artırılmış gerçeklik setinin pozisyonuna göre ayarlanıyor.

iOS 13'ün kodlarında README isimli bir belge bulunuyor ve bu belge, “Starboard” isimli bir özelliği destekliyor. Starboard, artırılmış gerçeklik uygulamalarında çalışıyor ki bu da Apple’ın bir artırılmış gerçeklik seti üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor.

MacRumors tarafından elde edilen veriler bunlarla sınırlı değil. Yapılan açıklamalara göre iOS 13, artırılmış gerçeklikle ilgili sayısız kod bloğu içeriyor. Bu kodlar çoğu zaman "ARStarBoardViewController" ve "ARStarBoardSceneManager" gibi artırılmış gerçeklik kontrolcülerine başvuruyor. 

Bugüne kadar ortaya çıkan raporlar, Apple'ın 2020 yılında bir artırılmış gerçeklik gözlüğü piyasaya süreceğini ortaya koyuyordu. Üstelik Apple'ın, artırılmış gerçeklik ürünlerinde iOS tabanlı "rOS" isimli bir işletim sistemi geliştirdiği de söyleniyordu. Apple'ın CEO'su Tim Cook da pek çok kez artırılmış gerçeklik konusuna değinmişti. Anlaşılan o ki iOS 13, Apple'ın artırılmış gerçeklik sektörüne yeni bir sayfa açacağı işletim sistemi olacak. Ancak son sözü elbette, Apple söyleyecek.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/09/02/apple-glasses-starboard-garta-ios-13/
14
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
1