iOS 13'te Bulunan Dosya Apple'ın AR Gözlük Test Ettiğine Dair İddiaları Güçlendirdi

13
3
3
2
0
Apple'ın bir süredir AR(artırılmış gerçeklik) gözlüğü test ettiğine dair iddialar sürüyordu. iOS 13' te yeni bulunan bir dosya ise bu iddiaları daha da kuvvetlendirdi.

Steve Troughton-Smith adındaki bir geliştirici, iOS 13'te Apple çalışanlarına iPhone’da gözlük kullanmadan artırılmış gerçeklik uygulamalarını nasıl çalıştırdıklarını anlatan bir README dosyası buldu. Bu bilgilerden yola çıkarak Apple’ın, iPhone’lar ile uyumlu bir AR gözlük üzerinde çalıştığını tahmin etmek çok da zor değil.

Troughton-Smith ayrıca, Apple'ın stereo AR uygulamaları için sistem kabuğu olan StarBoard çerçevesinin de iOS 13’te bulunduğunu belirtti.

Troughton-Smith, iOS 13'teki GameController çerçevesinin, 'stereo AR kullanırken gereken bir cihaz' için bir gamepad profiline sahip olduğunu ve bunun da yine Apple'ın gizli olarak test ettiği bir Apple AR gözlüğünü işaret ettiğini belirtti. Apple iPhone X ve daha sonraki modellerde erişilebilen Animoji özelliğinde AR kullanmıştı. Bundan dolayı yeni piyasaya sürülen iPhone’larda kullanılabilecek bir AR gözlüğü çok da uzak görünmüyor.

Microsoft’un geliştirdiği HoloLens ve HoloLens 2’nin iş odaklı cihazlar olması ve Google Glass’ın tüketici dünyasında işe yaramaması göz önüne alındığında Apple’ın kullanıcının aklındakini tam olarak anlayıp doğru olarak yansıtması gerekiyor.

13
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
3
2
0