iOS 13'ün Kodunda Apple'ın Eşya İzleyicisine Dair İzler Bulundu

16
4
4
2
0
Geliştiriciler ve beta test programı üyeleri, iOS 13'ün kodunun içinde gizlenmiş Apple'ın eşya izleyicisine (item tracker) dair izler buldular.

Birkaç ay önce 9to5Mac'ten Guilherme Rambo, Apple'ın yeni Find My uygulamasıyla eşyaların konumunu takip etmek için Tile uygulaması benzeri bir ürün izleyici aksesuar üzerinde çalıştığını bildirmişti. Rapor, takibi sağlayan 'etiket'in kullanıcının iCloud hesabıyla eşleştirileceğini ve iPhone'un yakınlığına bağlı kalarak çalışacağını söylüyor.

Tile uygulamasında olduğu gibi kullanıcılar, cihazlarının etiketinden çok uzaklaştığında bildirim alabilecekler. Yanlış bildirimlerinden kaçınmak için de çalışma alanı, ofis, ev gibi ortak veya sık kullanılan konumların bir listesini ayarlamak mümkün olacak. Böylece bu konumlarda o eşya herhangi bir endişe duyulmadan (ve bildirim alınmadan) kullanıma devam edilebilecek.

Şimdiyse, 9to5Mac'ten Rambo ve geliştirici Steve Moser, iOS 13'un kodlarında Apple'ın eşya izleyicisine ait bazı izler buldular. Rambo'nun konu hakkında söyledikleri ise şunlar:

"iOS 13'ün ilk beta sürümü, 'Tag1,1' ürün tipine sahip bir 'asset package' (varlık paketi) içeriyor. Bu tipteki 'asset package'lar ise cihazları yakınlık kullanarak eşleştirmek için kullanılıyor. AirPod'lar ve HomePod'lar da bu şekilde eşleştiriliyor."

"iOS 13'te bulunan bir başka 'asset' ise cihazın nasıl görüneceği konusunda bize bir fikir veriyor. Buradakiyse yüksek ihtimalle testler için kullanılmış ve işletim sisteminde bırakılmış bir prototip durumunda. Fakat açıklamalar, ürünün geliştirilmesinde yer alan insanların söylediği sözlerle uyuşuyor."

Apple'ın şu an için sadece B389 kod adıyla bilinen eşya izleyicisini piyasaya sürüp sürmeyeceği belli değilken bir olasılık bunun yeni nesil iPhone'ların da tanıtılacağı önümüzdeki Eylül ayında çıkabileceğine işaret ediyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/06/04/apple-tile-item-tracker-in-ios-13-code/
16
4
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
4
2
0