iOS 13, Uygulamaları Silmeyi Kolaylaştıracak Bir Yenilik Getiriyor

28
5
4
1
0
iOS 13 beta sürümüne sahip olan bazı kullanıcıların belirttiğine göre iOS 13'te uygulamaları silmeyi kolaylaştıracak bir yenilik olabilir. Bu yenilik, uygulama güncelleme listesi aracılığıyla sunuluyor.

iOS’ta uygulama silmenin en kolay yolu uygulamanın üzerine titremeye başlayıncaya kadar uzun süre basmak ve ardından ‘x’ işaretine dokunmak. Bu işlemin ardından uygulama silinebiliyor. Ancak Apple, iOS 13 ile uygulama silmeyi daha da kolaylaştıracak yeni bir çözüm getiriyor.

iOS 13’ün beta sürümüne sahip olan kullanıcılara göre Apple, kullanıcıların güncelleme listesi üzerinden uygulamaları silebilmelerini sağlayacak bir yenilik getirecek gibi görünüyor. iOS’a yabancı olanlar için telefonunuzda güncellenmeyi bekleyen yüklü uygulamaların listesinin olduğu güncelleme listesi, App Store’un bir parçası.

iOS 13’teki yenilik, bu listede uygulamaların sadece güncellenmeyeceği, sağa kaydırma fonksiyonu ile silinebileceği bir yeniliği getiriyor. Bu yenilik ile silme fonksiyonunu gerçekleştiren kullanıcı, ardından söz konusu uygulamayı silmeyi onaylamak zorunda oluyor. Her ne kadar çığır açan bir özellik olmasa da kullanıcıların uygulamaları silmek için artık ekstra bir seçeneğe sahip olması, kullanıcı deneyimi açısından olumlu bir sonuç doğurabilir.

iOS 13'ün daha sonra muhtemelen yeni iPhone'larla birlikte yıl içinde yayınlanması bekleniyor. Ancak bu özelliğin o zamana kadar değişip değişmeyeceğinin bir garantisi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/06/ios-13-easier-delete-apps/
28
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
5
4
1
0