iOS 13 ve Android 10 ile Gelen Güncellemeler Facebook'u Tehdit Ediyor

20
7
3
2
0
Veri güvenliğiyle alakalı sürekli gündemde olan ve eleştiri oklarını daima üzerinde tutan Facebook, iOS 13 ve Andorid 10 ile gelen konum bilgisi paylaşımlarının kısıtlanması üzerine açıklamalar yaptı.

Görünen o ki Facebook, Apple’ın iOS 13’ünde ve Android 10’da yer alan, halihazırda bazı cihazlarda da şimdiden kullanıma geçmiş olan konum erişimindeki kapsamlı güncellemelerin önüne geçmeye çalışıyor.

Sosyal Ağ Mühendislik Direktörü Paul McDonald tarafından yayınlanan bir blog yazısında, Facebook'un yeni konum ayarlarının kullanıcıları nasıl etkileyeceğini ve telefonunuzdaki Facebook uygulamasına ne gibi farklılıklar getireceğini açıkladı.

facebook

iOS 13 Güncellemeleri

McDonald, iOS 13 ile gelen güncellemeyle beraber kullanıcılara Facebook’un konum erişimiyle alakalı farklı seçenekler sunulacağını açıkladı. ‘Sadece bir kez izin ver’, ‘Yalnızca uygulama kullanılıyorken izin ver’ ve ‘Asla izin verme’ olarak güncellenmesi beklenen seçenekler Facebook’un konum erişimini oldukça kısıtlayacak gibi duruyor.

Bu seçeneklerin yanı sıra McDonal’ın yaptığı diğer açıklamalara göre iOS 13 ile beraber, uygulamanın her konum erişiminde kullanıcıya bildirim gidecek ve bu bildirim, uygulamanın kaç kez ve ne için konum bilgisine eriştiğini de gösterecek.

konum

Android 10 Güncellemeleri

Android 10 da uygulamaların konum erişim kabiliyetlerini kısıtlıyor ve kullanıcıların kontrol alanını genişletiyor. Bu şekilde kullanıcıya, konum bilgilerinin paylaşım ayarlarıyla alakalı farklı seçenekler sunarak kontrol edilebilirliği arttırıyor.

McDonald ise uygulama açık değilken, konum paylaşımının kapatılmasına dair ayarların zaten arka plan ayarlarında yer aldığını fakat birçok kişinin bu erişim hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Facebook Yine de Konumunuza Erişebilecek

McDonald, yaptığı bu açıklamaların yanı sıra, Facebook’un kullanıcıya konum bilgilerinin paylaşımlarıyla alakalı kısıtlamaları zaten sunduğunu söylerken, bahsedilen güncellemeler yapılsa bile, katıldığınız etkinliklerden ve internete bağlandığınız sunuculardan konumunuzun hala tespit edilebileceğini açıkladı.

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2019/09/10/facebook-location-changes-ios-13-android-10/
20
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
3
2
0