iOS 13'teki Bir Açık ile Kilit Ekranı Atlanarak Rehbere Ulaşılabiliyor

29
7
4
2
1
iOS 13’ün piyasaya sürülmesi beklenirken, bir araştırmacı iOS 13’ün beta versiyonunda bir güvenlik açığı keşfetti. Jose Rodriguez isimli araştırmacı, kilit ekranı atlanarak iPhone’daki iletişim bilgilerine ulaşıldığını açıkladı.

Apple, iOS 13’ü 19 Eylül’de piyasaya sürecek. Ancak iOS 13 gelmeden ortaya çıkarılan güvenlik açığı kullanıcıları tedirgin etti. Jose Rodriguez isimli araştırmacı, iOS 13’ün Gold Master versiyonunda kilit ekranını atlayarak iPhone’da kayıtlı olan iletişim bilgilerine ulaşmayı başardı. 

Jose Rodriguez, geçen sene iOS 12.1’de kilit ekranı istismarı bulmuştu. Aynı yöntemi iOS 13’te de deneyen Rodriguez, kilit ekranı atlanarak iPhone’da kayıtlı olan kişilerin bilgilerine ulaşılabildiğini farketti. iOS 13’te bu işlemi yapmak için kilit ekranında FaceTime’ın etkinleştirmek ve Siri'yi kullanmak gerekiyor. Rodriguez’in yayınladığı videodan göründüğü kadarıyla bu yöntemle kayıtlı telefon numaralarına, adres ve e-posta adresi bilgilerine ulaşılabiliyor. Kilit ekranını atlama yöntemi ile kayıtlı kişinin sadece fotoğrafına ulaşılamıyor. 

ios 13 kilit ekran hatası

Jose Rodriguez, bu hatayı 17 Temmuz’da Apple’a bildirmesine rağmen hatanın devam ettiğini söyledi.

iOS 13 GM yüklü iPhone X’da yapılan denemeler hatanın devam ettiğini gösteriyor.

iOS’in kilit ekranı atlama hatasıyla ilk macerası bu değil. Daha önce iOS 6.1’deki bir hata ile iPhone’daki telefon kayıtlarına, iletişim bilgilerine hatta fotoğraflara erişim sağlanmıştı. iOS 7’de de benzer bir hata vardı. iOS 8.1’de de kilit ekranı atlanabiliyordu. iOS 12.1’de de benzer hatalar tespit edilmişti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/13/20863993/ios-13-exploit-lockscreen-bypass-security
29
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
7
4
2
1