iPhone Kullanıcılarının Şimdiden Beklediği iOS 14 Ne Zaman Çıkacak?

11
7
2
2
1
iPhone sahipleri, iOS 13'te yaşadıkları sorunlar nedeniyle şimdiden iOS 14'ü beklemeye başladılar. iOS 14'ün ortaya çıkmasına yaklaşık bir sene olmasına rağmen tüketicilerin, iOS 14'ten beklentileri çok daha yüksek.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone'lar için geliştirdiği işletim sistemi "iOS", kullanıcıları genelde memnun ediyordu. Ancak şirketin bir süre önce yayınladığı "iOS 13", beraberinde pek çok sorunu da getirdi ve bu sorunlar, hala tam anlamıyla çözülebilmiş durumda değil. Apple'ın bu konudaki çalışmaları son hızıyla devam ediyor olsa da sistemin ne zaman stabil bir hal alacağı şu an için bilinmiyor.

Yapılan son açıklamalarda iPhone'ların iOS 13 kullanma oranı yüzde 50 olarak belirtiliyordu. Ancak iPhone sahipleri, iOS 13'te yaşanan sorunlardan hiç de memnun değiller ve hatta artık, umutlarını da kesmiş durumdalar. Hal böyle olunca pek çok kullanıcı, iOS 14'ü beklemeye daha şimdiden başladı. 2020 yılının sonlarına doğru gelmesi beklenen iOS 14'le ilgili beklentiler ise bir hayli yüksek.

iOS 13

iOS 14 ilk kez ne zaman ortaya çıkacak?

Apple, iOS 14'le ilgili bugüne dek herhangi bir açıklama yapmadı. Üstelik uzun bir süre daha da herhangi bir açıklama yapması beklenmiyor. iOS 14'le ilgili açıklamalar çok büyük bir ihtimalle Apple'ın düzenleyeceği WWDC (Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı) 2020'de yapılacak ve bu konferansın ardından geliştiricilere, iOS 14'ün betasına katılım hakkı verilecek. Tüketiciler, ancak bu etkinliklerden sonra iOS 14'le ilgili bilgi sahibi olmaya başlayacaklar.

iOS 14'ün neler sunması bekleniyor?

Tüketicilerin bir sonraki iPhone serisinden ve yeni işletim sisteminden en büyük beklentileri 5G bağlantı desteği. 5G, hayatımıza henüz tam anlamıyla giriş yapmadı ancak pek çok tüketici, 5G bağlantı desteğiyle bir an önce tanışmak istiyor. Aslına bakacak olursak raporlar da 2020 yılında piyasaya sürülecek iPhone'ların 5G bağlantı desteğine sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak elbette bu durumu zaman gösterecek.

iPhone

iOS 14'le sunulması istenen bir diğer özellik ise daha kullanışlı bir e-posta uygulaması. Apple'ın geliştirdiği e-posta uygulaması şu an için iş görüyor olsa da tüketicileri bir hayli yoruyor. Üstelik iOS 13'le birlikte e-posta uygulaması da anlamsız sorunlar çıkartmaya başladı. Bu yüzden tüketiciler, iOS 14'le birlikte yeni ve daha modern bir e-posta uygulamasına kavuşmak istiyorlar.

Tüketicilerin üzerinde durduğu bir diğer konu ise daha da geliştirilmiş arama filtresi. Tüketiciler bu özellik sayesinde rehberinde olmayan kullanıcıları doğrudan telesekretere yönlendirmek ve istemedikleri halde konuşma yapmak durumunda kalmamak istiyorlar. Ancak bu durumun da beraberinde getireceği sorunlar da var gibi görünüyor. Apple, bu sorunların üstesinden gelecek şekilde bir çözüm sunabilir.

iOS 14'ün tam olarak neler sunabileceğini bilmek şu an için çok da mümkün değil. Ancak tüketiciler, özellikle sorunsuz bir işletim sistemi istiyorlar ve aslına bakacak olursak Apple'ın da bu konuda bir şeyler yapması gerektiği su götürmez bir gerçek. Bakalım Apple, önümüzdeki sene piyasaya süreceği işletim sistemine hangi özellikleri ekleyecek ve iOS 13'ten ne denli ders alacak?

Kaynak : https://bleebot.com/ios-14-newest-leaks-and-possible-release-date-2/4806/
11
7
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
7
2
2
1