iOS Geliştiricileri, App Store Ücretleri Yüzünden Apple'a Dava Açtı

30
12
6
4
0
Tasarımcılar ve mühendisler için oldukça önemli etkinliklerden biri olan Apple'ın WWDC etkinliği devam ederken Apple'a iOS geliştiricilerinden ilginç bir dava geldi. Görünen o ki bazı iOS geliştiricileri, şirketin App Store politikasından memnun değil.

Salı günü Kaliforniya merkezli geliştirici Donald R. Cameron ve Pure Sweat Basketball, ABD'nin Kaliforniya Bölge Mahkemesi'ne Apple'a karşı şikayette bulundu. Davacı taraf; Apple'ın App Store'da %30'luk komisyon oranı, minimum fiyatlandırma zorunluluğu ve yıllık 99 dolar olan geliştirici ücretinin rekabet karşıtı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca davanın kolektif dava statüsüne getirilmesi amaçlanıyor.

Hagens Berman'ın genel ortağı ve mevzubahis geliştirici sınıfını temsil eden bir avukat olan Steve Berman, "Apple, pazarda sahip olduğu gücü, iOS uygulamalarını satmak için mevcut tek platform olan App Store'da geliştiricilerin zararına, şiddetli biçimde kötüye kullanıyor" sözlerini kullandı ve devam etti: "Rekabet olan bir ortamda böyle bir durum gerçekleşemezdi."

Hagen Berman, 2016 yılında elektronik kitap fiyatları konusunda Apple aleyhine dava açarak müşteriler için 400 milyon dolarlık bir kazanım elde etmişti.

Bu, Apple'ın App Store'un rekabeti bastırma gücünü kötüye kullanmakla suçlandığı ilk dava değil. Bu yılın başlarında Spotify, Apple'ın Apple Music'in ana rakibi Spotify'ı sınırlamak için App Store politikalarını bir silah olarak kullandığını söyleyerek Avrupa'nın antitröst gözlemcisine şikayette bulunmuştu.

Mayıs ayında Apple'ın üçüncü taraf uygulama incelemelerini değerlendiren Phillip Shoemaker ise şirketin App Store'u rakiplere karşı bir silah olarak zorlandığını söylemişti.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/apple-sued-by-ios-developers-over-app-store-fees/
30
12
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
30
12
6
4
0