iOS İçin Safari'de Tüm Geçmiş Yerine Sadece İstenmeyen Siteler Nasıl Silinir?

0
0
0
0
0
iPhone ve iPad kullanıcılarının Safari'de takılırken istenmeyen sitelere girmiş iseniz tek tek kurtulmanın yolunu anlatıyoruz.

Mac bilgisayarlar ve iOS tarafında varsayılan olarak gelen Safari, bu cihazları kullananların büyük bir çoğunluğu tarafından severek kullanılıyor.. Tabi aynı zamanda her girdiğimiz site, gizli sekme olmadığı sürece geçmiş bölümünde saklanmakta. Kimimizin geçmişin’de önemli unutabileceği sayfalar olduğu gibi, parolalarımızın kayıtlı bulunduğu sitelerde mevcut. Hatta bazı istenmeyen site linkleri de gizli sekme yerine dalgınlıkla direkt olarak girildiği için yine geçmiş bölümünde bulunuyor. 

Peki, sırf hatayla ya da dikkat etmeden girilmiş bir site yüzünden tüm geçmişi silmeye gerek var mı? Tabiki yok. Bu sebeple sizlere iOS'te geçmişte ziyaret ettiğiniz sayfalardan sadece istediklerinizi silmenin yolunu anlatıyoruz;

Bu iş için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Aşağıdaki adımları takip ederek bu sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz.

1- iPhone veya iPad üzerinden Safari’yi açın.
2- Yer İmleri ikonununa tıklayarak bu bölüme geçin.
3- Favoriler bölümünün hemen altına indiğinizde geçmiş kısmını göreceksiniz.
4- Burada tüm geçmişinizi gördükten sonra silmek istediğiniz, istenmeyen olanları işaretleyin.
5- Şimdi istemediğiniz adresin üstüne gelin ve parmağınızla sola doğru kaydırın. Bu işlemi yapınca orada çöp kutusu ikonu kendini gösterecektir ve üzerine basmanızla birlikte işaretlediğiniz geçmiş silinmiş olacaktır.

Böylece gereksiz siteler, gizlide girmek istediğiniz ama normal olarak girdiğiniz bağlantılar vs istemediğiniz tüm linklerden kurtulmuş olacaksınız.

Kaynak : http://wccftech.com/delete-specific-history-entries-safari-ios/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0