iPad Kullanımınız Boyun Ağrıları Çekmenize Neden Olabilir!

12
4
2
1
1
Bir iPad'e sahipseniz, özellikle uzun süreli kullanımlarınızın ardından boyun ağrıları yaşamış olma ihtimaliniz hayli yüksek; eğer böyle bir problemle karşı karşıya kaldıysanız, yalnız değilsiniz.

Nevada Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bir çalışmada, "iPad boyun" adlı verilen bir kavram ortaya atıldı. Bu kavram, uzun süre boyunca iPad kullanmanın ardından boyunda ve omzun üst taraflarında sürekli olarak ağrılar yaşamayı karşılıyor.

Araştırmacılara göre bu durum, en çok 20'li yaşlardaki insanları etkiliyor. Ayrıca bu ağrılar daha çok kadınları etkiliyor, nitekim kadınların %70'i tabletlerini kullanırken bu ağrıyı yaşadığını belirtirken, erkeklerde ise bu oran %30'un altında.

Kullanıcıların %15'i ise ağrıları çok şiddetli olduğundan uyku kalitelerinin bile kötü etkilendiğini belirtmiş. %46'sı ağrı yaşamaya başladıkları an tabletlerini bıraktıklarını söylemiş.

Araştırma ekibinin başındaki isim olan Szu-Ping Lee, bu durumun çok vahim olduğunu ve iPad'lere ne kadar bağımlı olduğumuzu gösterdiğini söylüyor.

Peki ne yapmak gerek? Araştırmacılar tablet kullanırken sırtınızın yeterli desteği alması gerektiğini ve dik oturmanız gerektiğini söylüyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/557573/ipad-neck-pain-study/
12
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
1
1