iPad Pro'ya Yeni Bir Rakip mi Geliyor?: Samsung'tan Yeni Kalemli Tablet

1
0
0
0
0
iPad Pro'ya Yeni Bir Rakip mi Geliyor?: Samsung'tan Yeni Kalemli Tablet
Samsung'un yeni S-Pen'li tableti ortaya çıktı. Galaxy Tab A serisi altında çıkacak yeni tablet, iPad Pro'ya rakip olmayı mı hedefliyor?

Aslında Note serisi tabletleriyle tablet dünyasına ilk olarak dokunmatik ekranda çalışan kalemi taşıyan Samsung, bir süre sonra yeterince ilgi görmemesi nedeniyle Note serisi tabletlerine son vermişti ancak S-Pen'e yer verdiği tabletlerini piyasaya sürmeye devam ediyordu.

İlerleyen dönemlerde yeni tablet serileriyle üst seviye tablet piyasasında ses getirmeye başlayan şirket buna rağmen kalemi olan yeni bir tabletle hala karşımıza çıkmış değil. Ancak Samsung, Note 7'deki en yeni S-Pen'ini tabletleriyle de tanıştırmaya hazırlanıyor.

İlk olarak yeni S-Pen'in karşımıza çıkacağı Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016) modeli, daha resmi olarak tanıtılmadan sızdırldı. Sızdırılan özelliklerine göre şu anda 10.1 inç ekran, Exynos 7870 işlemci, 16GB depolama alanı, microSD kart desteği ve 2GB RAM ile geleceği ortaya çıkan Galaxy Tab A'nın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ise bilinmiyor.

Peki iPad Pro'ya rakip mi olacak?

Her iki tablet de kalem desteğiyle öne çıktığı için akla ilk gelen soru Samsung'un yeni Galaxy Tab A'sının Apple iPad Pro'ya rakip olup olmayacağı yönünde. Açıkçası her iki cihazın da kalem desteği olmasına rağmen farklı amaçlar için kullanılacak şekilde iki cihaz da farklı kalem yeteneklerine ve teknik özelliklere sahip.

Muhtemelen Samsung bu tableti tanıtırken bir açıklama yapacak olursa "Biz tablette de kalemi ücretsiz veriyoruz" şeklinde Apple'a gönderme yapacaktır ancak olaya objektif bir şekilde bakacak olursak bu tablette yer alan S-Pen ile Apple Pencil çok farklı yeteneklere hatta boyutlara sahip cihazlar. Ayrıca Apple Pencil boyutuyla ve işlevleriyle grafik tasarımcıları ve illustrator'leri hedef alırken; S-Pen kalem desteğiyle birlike not tutmayı, istatistikleri düzenlemeyi ve çeşitli detaylarla ilgili bilgiler oluşturmayı kolaylaştırıyor. Yani çizimden ziyade iş hayatında yol arkadaşınız olmayı hedefliyor.

Teknik özellik tarafına baktığımızde ise yine iPad Pro donanımsal olarak yeni Galaxy Tab A'ya göre daha güçlü teknik özelliklere sahip. Bu nedenle iki tablet aslında karşı karşıya gelerek birbirlerine rakip olamayacak kadar farklılar. Ayrıca cihazların çok farklı fiyat segmentlerinde de yer alacaklarını belirtelim. Ancak elbette bu durum Galaxy Tab A'nın kötü bir cihaz olduğu anlamına gelmez, aksine çıktığı segmentte en başarılı olacak tabletlerden bir tanesi.

*Görsel bir önceki Galaxy Tab A modellerine ait, temsilidir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0