iPad'i Bilgisayara Bir Adım Daha Yaklaştıran iPadOS Duyuruldu: İşte Tüm Detaylar

45
9
2
1
1
Apple, iPad cihazları için geliştirdiği iPadOS işletim sistemini tanıttı. iPad'lere adeta yeni bir kimlik kazandıracak işletim sistemi, pek çok yenilik ve geliştirmeyle birlikte geliyor.

Apple bugün iPad'ler için büyük bir yazılım güncellemesi duyurdu. Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi, “iPad’e bazı büyük değişiklikler getiriyoruz” dedi. Şirket, tabletleri için yeni bir iPadOS oluşturmak üzere iOS'u bölüyor. Apple, çoklu görev özellikleri eklemek için uzun zamandır iOS üzerinde çalışıyor. Bu doğrultuda bölünmüş ekran özelliği, Slide Over ve çoklu görev geliştirmeleriyle birlikte dock üzerinde değişiklikler gerçekleştiriyor.

iPadOS, uygulama simgelerinin yan tarafında genişleyebilen widget'lar içeren yeni bir ana ekrana sahip. Apple, birden fazla uygulama arasında gezinmek ve uygulamaları yan yana sürükleyip bırakmak için daha fazla çoklu görev hareketi ekliyor.

iPadOS, Apple’ın iPad cihazlarında çalışacak şekilde tasarlandı. Bu işletim sistemi, şirkete daha büyük ekranlı cihazların işletim sistemini geliştirmek için daha fazla özgürlük sağlayacak. iCloud Drive artık klasör paylaşımını da destekliyor ve Dosyalar uygulaması da SMB dosya paylaşımlarını destekliyor.

Apple ayrıca, masaüstü sayfalarda gezinme ve gerçek bir indirme yöneticisiyle iPadOS için Safari tarayıcısını geliştiriyor. Hatta iPadOS'ta 30 yeni klavye kısayolu, metin boyutu kontrolü ve fotoğraf yükleme seçeneği de bulunacak.

Apple, iPadOS'ta kopyala ve yapıştır özelliğini de geliştiriyor. Kopyalamak ve yapıştırmak için için üç parmak kullanılabiliyor.

iPadOS ile birlikte Apple Pencil için de geliştirmeler yapılıyor. Apple, kalem için gecikmeyi 20 milisaniyeden 9 milisaniyeye düşürüyor. Standart araç paleti de güncelleniyor. Böylece üçüncü parti uygulamalarda yeni kontroller kullanılabiliyor. Kalem, iPad'in köşesinden çekildiğinde hemen işaretlemeye yapılabilen bir ekran görüntüsü alınıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/3/18650197/apple-ipad-os-ipados-multitasking-homescreen-features-wwdc-2019
45
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
45
9
2
1
1