Bir YouTuber, İlk iPhone'u iPhone 11 Pro ile Karşı Karşıya Getirdi (Video)

17
13
9
4
0
İnceleme videolarıyla bilinen popüler YouTuber MKBHD, 2007 yılında piyasaya sürülen ilk iPhone ile günümüzün en iyi telefonlarından biri olan iPhone 11 Pro'yu karşılaştırdı. İki telefon arasındaki fark geçmişten günümüze yaşadığımız değişimi açıkça ortaya koyuyor.

Popüler YouTuber MKBHD, Apple'ın 2007 yılında piyasaya sürdüğü ilk iPhone'u, geçtiğimiz Eylül ayında çıkan iPhone 11 Pro ile karşılaştıran bir video paylaştı. Elbette iPhone 11 Pro, Apple'ın akıllı telefon serisinin geldiği en son nokta ve ilk iPhone ile donanım özelliklerini kıyaslamak mantıklı değil.

YouTuber aslında çektiği videoyla kamera kalitesi, tasarım, özellikleri ve daha fazlasını karşılaştırarak iPhone 11 Pro ile gelinen noktaya ve değişime ışık tutuyor. Yıllar boyunca uygulanmakta olan etkileyici teknoloji güncellemeler bize artık sürpriz gelmiyor, ancak yine de 2007'ye dönüp nereden nereye geldiğimizi görmek eğlenceli.

iphone 1 vs iphone 11

3.5 inçlik ilk iPhone, 5.8 inçlik iPhone 11 Pro‌ ile karşılaştırıldığında, küçük boyutu nedeniyle neredeyse oyuncak gibi görünüyor. Ayrıca göze çarpan en büyük farklardan biri de ilk iPhone'un geniş çerçeveleri. Bugünlerde telefon üreticilerinin neden çerçeveleri ortadan kaldırmaya çalıştığını daha iyi anlıyoruz. Ancak iyi tarafından bakacak olursak, ekranı tek elle kullanamama gibi bir derdimiz yokmuş.

iPhone'da değişimin en belirgin görüldüğü özelliklerden bir diğeri kameralar olabilir. 2007'de kullanılan tek objektifli 2 megapiksellik kamera elbette yolun başındaydı, ancak web kamerası kalitesinde fotoğraflar çekebiliyordu. iPhone 11 Pro, Portre Modu ve Gece Modu gibi özellikler sunan 12 megapiksellik üç kameraya sahip. Öyle ki Apple'ın yeni canavarı bazı DSLR kameralarla yarışabilecek konumda. İki telefon arasında değişmeyen tek şey Apple logosu ve yan taraftaki fiziksel düğmeler olabilir.

Dede ve torun, dönemlerinin en iyi telefonlarından ve artık gelecekte bizleri nelerin beklediğini tahmin bile edemiyoruz. Şimdilik katlanabilir telefonlar ve süper hızlı 5G teknolojisi ufukta görünüyor.

iPhone 1 vs İphone 11

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/11/07/original-iphone-compared-to-iphone-11-pro/
17
13
9
4
0
Emoji İle Tepki Ver
17
13
9
4
0