iPhone 11, ‘iPhone’ ve ‘iPhone Pro’ İsimleriyle Tanıtılacak İddiası

21
13
6
2
0
coinX isimli bir Twitter kullanıcısı Apple’ın, sonunda “Pro” ibaresi bulunan bir iPhone 11 modeli duyurabileceğini açıkladı. coinX, iPhone cihazlar hakkında verdiği sızıntı bilgiler ile tanınıyor.

iPhone’lar hakkında verdiği sızıntı bilgilerle ün salmış olan Twitter kullanıcısı coinX, bu sabah attığı bir tweetinde yeni çıkacak iPhone 11 modellerinden birinin sonunda “Pro” ekinin yer alabileceğini söyledi. coinX, iPhone XS serisinin çıkışından bir hafta önce cihazın tam ağırlığını ve varsayılan duvar kağıdını da doğru tahmin etmişti.

Apple’ın “Pro” ekini iPhone 11 programına dahil edip etmeyeceği ise henüz net değil. Apple, yeni çıkacak olan XR modelini “iPhone” ve 3 kameralı bir üst segment olan yeni modelini ise “iPhone Pro” olarak adlandırabilir. Benzer şekilde Apple, eski modellerinde de kullandığı sayıları koruyabilir ve cihazları “iPhone 11” ve “iPhone 11 Pro” şeklinde tanıtabilir ya da XS Max’in yeni halefi olan 6,5 inçlik cihazda “Pro” ibaresine yer verebilir. Hangi şekilde olursa olsun, bu, Apple'ın telefon serilerinde “Pro” ibaresini ilk kez kullanacağı anlamına geliyor.

iPhone 11

iPhone 11 için pek çok yenilik bekleniyor

iPhone’un önümüzdeki ay tanıtılacak olan modeli iPhone 11 hakkında ortalıkta pek çok bilgi dolaşıyor. Bu bilgilerden yola çıkarak cihazın ultra geniş açılı lense sahip 3. bir kamerasının olacağını zaten biliyorduk. Ayrıca, cihazın arka camında yeni bir mat doku dizaynı ile de karşılaşabiliriz. Bunun haricinde, iPhone 11’in bir önceki model olan “iPhone XS” ile benzer bir dış görünüşe sahip olacağı söyleniyor.

Apple'ın net bir şekilde kamera yükseltmelerine odaklandığı yeni iPhone modeli için pek çok dahili geliştirme de bekleniyor. Bu beklentiler arasında hassas iç mekan konumlandırması, güçlü 7 nanometrelik A13 işlemcisi ve iki taraflı kablosuz şarj için yeni antenler yer alıyor. Böylece kullanıcılar, AirPod'larını iPhone'un arkasına yerleştirerek kolayca şarj edebilecekler.

Bunların hepsi şimdilik “söylenti” aşamasında kalıyor. Cihazla ilgili tüm özellikleri, önümüzdeki ay yapılacak olan lansmanda öğreneceğiz. iPhone 11’in 20 Eylül 2019’da tanıtılması bekleniyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/10/iphone-11-pro-rumor/
21
13
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
13
6
2
0