iPhone 11'lerde Tersine Şarj Özelliği Olduğu İddia Edildi

29
5
4
3
1
Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 11 serisiyle ilgili ortaya atılan bir iddia kafaları karıştırdı. Eski bir Apple blogger'ı olan Sonny Dickson tarafından yapılan açıklamalara göre iPhone 11 serisi tersine şarj özelliğine sahip ancak bu özellik, yazılımla engellenmiş durumda. Ancak Apple, tanıtım sırasında böyle bir özellikten hiç bahsetmedi.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıttı. Şirket bu yıl iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max isimli üç farklı modelle karşımıza çıktı. Apple, tanıtımlar sırasında yeni modellerinin özelliklerinden tüm detaylarıyla bahsetti ancak eski bir Apple blog yazarının ifadeleri kafaları karıştı. 

iPhone 11 serisiyle ilgili yeni söylentilerin sahibi Sonny Dickson. Kendisi daha önceden vermiş olduğu iPhone spoiler'larıyla ün yapmış bir isim. Dickson, son ifadeleriyle iPhone 11 serisinde tersine şarj özelliğinin olduğunu ancak bunun yazılımla engellendiğini iddia etti. Dickson, bu dikkat çekici bilgileri güvenilir Apple kaynaklarından aldığını söylüyor.

iPhone 11 serisi

Aslına bakacak olursak bu özellik, iPhone 11 serisinin tanıtımından çok daha önce dillendirilmişti. O dönemki söylentilere göre iPhone 11 serisinde, Apple Watch ve Airpods gibi aksesuarların şarj edilmesine imkan veren bir özellikten bahsediliyordu. Ancak Apple, böyle bir özellikten bahsetmedi. Hatta iPhone 11'in tersine şarj özelliğinin, iPhone'ların arka kısmında klasikleşmiş olarak bulunan Apple logosunun tam altında olacağına inanılıyordu. 

Yeni iPhone'ların tanıtımına saatler kala, iPhone modelleriyle ilgili koyduğu raporlarla tanınan Ming-Chi Kuo, yeni iPhone modellerinde tersine şarj özelliğinin olmayacağını ifade eden bir rapor yayımlamış ve bizlerde bu raporu sizlere aktarmıştık. Anlaşılan o ki Apple, ya bu özelliği aldığı bir son dakika kararıyla iptal etti ya da böyle bir özellik hiç yoktu ve bu söylentiler sadece manipülasyondan ibaret.

Yeni iPhone modellerinde tersine şarj özelliğinin olup olmadığını anlamak için çok uzun bir süre beklememize gerek yok. Yeni iPhone'lar, 20 Eylül itibarıyla Apple'ın ABD'deki mağazalarında alınmaya başlanacak ve bu sayede, tersine şarj özelliğinin olup olmadığı anlaşılacak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/09/13/iphone-11-two-way-charging-software-disabled/
29
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
5
4
3
1