iPhone 11 Pro Max, 13 Bin Dolarlık 100 MP DSLR Fotoğraf Makinesine Karşı (Video)

24
7
4
4
1
iPhone 11 Pro Max'in 12 megapiksel çözünürlüğündeki üçlü kamera kurulumu uzun süredir konuşuluyor ve rakipleri ile kıyaslanıyor. Ancak bu kez bir YouTuber, iPhone 11 Pro Max'in kamera performansını, 100 megapiksel çözünürlüğündeki bir DSLR kamera ile kıyasladı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, eylül ayı içerisinde yeni akıllı telefon serisi iPhone 11 ile karşımıza çıktı. Hem şirketin tanıtımlarında hem de teknik eleştirmenler tarafından yapılan açıklamalarda iPhone 11 serisinin en çok kamera özellikleri konuşuldu. Özellikle de iPhone 11 Pro'nun sahip olduğu kamera kurulumu, tüketicilere neredeyse mükemmel bir fotoğraf kalitesi sunuyor.

Hal böyle olunca da teknoloji tutkunları, iPhone 11 Pro Max'in kamerasını, son dönemlerin en popüler amiral gemileriyle kıyaslamaya kalktılar. Bu kıyaslamalardan genelde, iPhone 11 Pro Max'in galip geldiğini söyleyebiliriz ancak bu sefer, karşılaştırma olayını arşa çıkaran yeni bir kıyaslama yapıldı. iPhone 11 Pro Max, 13 bin dolar değerindeki 100 megapiksel çözünürlüğe sahip bir DSLR fotoğraf makinesinin karşısına çıktı.

iPhone 11 Pro Max

Kıyaslamada kullanılan DSLR fotoğraf makinesi, Fujifilm'in GFX100 modeli. Bu fotoğraf makinesi, 100 megapiksel çözünürlük sunabiliyor. Bu bağlamda düşünüldüğünde, iPhone 11 Pro Max'in 12 megapiksel çözünürlüğündeki kamerasının, çok da bir şansı yokmuş gibi görünüyor. Hal böyle olunca da kıyaslamayı yapacak kişiler, iPhone 11 Pro Max'e bir avantaj vermeye karar verip, görüntüleri RAW formatında çekmişler ve sonrasında da düzenleme yapmışlar. 

Dilerseniz şimdi, iPhone 11 Pro Max ve Fujifilm GFX100 modeliyle çekilen fotoğrafları görelim.

Apple vs DSLR

Apple vs DSLR

Açık konuşmak gerekirse görüntülerin arasında ciddi bir farkın oluşmadığını söyleyebiliriz. Peki bunlardan hangisi iPhone 11 Pro Max'in kamerasına ait olabilir? (Bir süre görselleri inceleyin ve kararınızı aklınızda tutmayı unutmayın.)

Bu kıyaslama, Photoshop Dad isimli bir YouTube kanalı aracılığıyla yapıldı. Üstelik bu kıyaslamanın videosu da çekilmiş durumda ve sizleri az sonra, bu videoyla baş başa bırakacağız. Ancak öncesinde, yukarıda yer alan görüntülerin hangisinin iPhone 11 Pro Max'e ait olduğunu açıklayalım. Yukarıda yer alan ilk görüntüde, soldaki fotoğraf iPhone 11 Pro Max ile çekilmişti, ikinci fotoğrafta ise sağdaki görüntü, iPhone 11 Pro Max'in kamerasından çıkmıştı.

İşte o kıyaslama videosu

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2019/10/iphone-11-pro-camera-compared-100mp-dslr.html
24
7
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
24
7
4
4
1