iPhone 11 Pro Max, DxOMark'ta Amiral Gemilerine Yaraşır Bir Sıraya Yerleşti

31
15
7
3
1
Her sene çıkan amiral gemisi akıllı telefonlarda en çok dikkat edilen noktalardan bir tanesi de kamera performansı ve kalitesi oluyor. Bu konuda referans alınan oluşumlardan bir tanesi olan DxOMark da Apple’ın amiral gemisi iPhone 11 Pro Max’in kamera test sonuçlarını paylaştı.

Kamera kalitesi konusunda değerlendirmeler yapan DxOMark’ın güvenilirliği son zamanlarda tartışılmaya başlanmıştı. Ancak bu dedikoduları ve tartışmaları bir kenara bırakacak olursak şirket, bugün iPhone 11 Pro Max’in test sonuçlarını paylaştı.

Apple’ın amiral gemisi akıllı telefonunun kamerası 117 gibi oldukça etkileyici bir puan alarak Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium’un arkasına yerleşerek üçüncü sıraya oturdu. iPhone 11 Pro, ses kalitesi konusunda aldığı 71 puanla birlikte en tepede bulunuyor.

DxOMark testi

DXOMark, iPhone 11 Pro Max’e yaptığı testte cihazda kullanılan işletim sistemi iOS 13.2 idi. Yani bu teste Apple’ın son Deep Fusion güncellemesi de dâhildi. Deep Fusion, iPhone’un küçük sensörünün Huawei Mate 30 Pro’nun büyük sensörüyle normal yakınlaştırma seviyesindeki resim detayında eşleşmesine yardımcı oldu.

DXOMark, özellikle iPhone’un fotoğrafik dinamik aralığından, detay retansiyonundan, hızlı otomatik odaklanmasından ve etkileyici video sabitleyicisinden övgüyle bahsetti. Bir fotoğraftaki görülebilir kumlanma miktarında ise iPhone XS serisiyle çekilen fotoğraflara kıyasla oldukça önemli bir mesafe kat edildiği görülüyor.

iPhone 11 Pro Max DXOMark kamera test

1x ve 2x kamera yakınlaştırma performansı konusunda da oldukça güçlü ancak uzun mesafe yakınlaştırma detaylarında 5x optik yakınlaştırma yapabilen Huawei’nin gerisinde kalıyor. Sentezlenmiş bokeh efekti ise öncü Android akıllı telefon üreticilerininki kadar iyi değil. Buradaki puan kırılmasının sebebi ise derinlik tahmin hataları.

Yayınlanan raporda bahsedilen negatif noktalar arasında ise yansıtıcı materyaller ve gökyüzü bölgelerindeki ton haritalamasında dengesizlikler olduğundan bahsedildi. iPhone 11 Pro Max, video kalitesi kısmında ortalamada 102 puan aldı ve liderlik koltuğunu Xiaomi Mi CC9 Pro Premium ile paylaştı.

Peki, siz Apple’ın son model amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 11 Pro Max’in kamera performansıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/11/07/iphone-11-pro-camera-dxomark/
31
15
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
31
15
7
3
1