iPhone 11 Pro'nun Stokları, Az Talep Olmasına Rağmen Tükendi

50
6
5
4
1
Yeni tanıtılan ve 20 Eylül'de dağıtımına başlanacak olan iPhone'ların Pro modellerinin stoğu şimdiden tükendi. Telefonu şimdi satın almak isterseniz Ekim'e kadar beklemeniz gerekebiliyor. Fakat ilginç olan durum şu: talep az, stok yok.

Apple'ın tanıtımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği iPhone 11'lerin ön siparişleri, ABD'de dün başladı. Önceki senelerde gece yarısı başlayan siparişleri, Apple bu sene farklılığa giderek yerel saate göre 05.00'da başlattı. Seeking Alpha'nın aktardığına göre, bazı analistler yeni Pro model iPhone'lara olan talebin zayıf olduğunu söylüyor.

Zayıf talep, doğal olarak gönderim süresinin daha kısa olması anlamına gelir. Apple, 20 Eylül'de ilk gönderimleri yapmaya başlayacakken, görünen o ki  bu tarih bazı modellerde her şeye rağmen daha geç gerçekleşecek.

Düşük talep, geciken teslim tarihi

apple iphone

Apple'ın yeni telefonlarında 5G teknolojisini kullanmaması, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de olumsuz bir etki oluşturmuş. İnternet üzerinden satış yapan bir şirket olan JT.com, iPhone 11 ön satışlarının 500.000 civarında olduğunu söyledi. Geçen sene ise iPhone XR'nin aynı dönemdeki ön satışları 900.000 civarındaydı. Bu da yaklaşık yüzde 44'lük bir azalma demek.

Fakat gelin görün ki daha pahalı olan iPhone 11 Pro'un ön siparişleri iPhone 11'in aksine artmış durumda. ABD'deki vatandaşlar, yeni telefonu almak için Apple'ın sayfasına girdiklerinde 256 GB'lık modelin "20 Eylül'de teslim edilecek" yazısını değil, "27 Eylül'de teslim edilecek" yazısını görüyorlar. Eğer 512 GB versiyon alınmak istenirse bu tarih daha da uzayarak 9 Ekim oluyor.

Elbette ABD'de telefon alırken operatörler de çok ciddi rol oynadığından, farklı operatörlerde farklı tarihler de görülebiliyor. Örneğin AT&T hatta sahip bir iPhone 11 Pro almak isterseniz en erken tarih 7 Ekim olarak gözüküyor. Hatta bazı modellerde 11 Ekim'e kadar da uzuyor.

Apple, tarihleri uzatmak için az telefon mu üretti?

apple iphone

Son birkaç senedir iPhone'lara, özellikle de pahalı olan üst seviye modellere, olan ilgi düşmüş durumda. Bu yüzden de gönderim tarihi genelde söylenilen ilk gün oluyordu. Hal böyleyken yeni iPhone 11 Pro'ların gecikmesi, beraberinde şu soruyu getiriyor: Apple daha fazla talep varmış gibi göstermek için ürettiği telefonların sayısını mı azalttı? Zira daha az iPhone üretmek, stoğun daha çabuk erimesini sağlayacak, gönderim tarihi uzayacak; bu yüzden de talep çokmuş gibi görünecekti.

Bu konuda sizlerin fikri nedir? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Demand-for-new-iPhones-is-weaker-than-normal_id118947#media-350482
50
6
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
50
6
5
4
1