iPhone 11 Pro ve 100 MP Orta Format Kameranın Karşılaştırıldığı İlginç Video

40
11
9
6
2
Reklam fotoğrafları çeken sanatçı Josh Rossi, iPhone 11 Pro ile Fuji GFX 100’ü karşılaştırmaya karar verdi. GFX 100’ün mücadeleyi kazanacağı kesin olsa da iPhone 11 Pro’nun direnci dikkat çekti.

Akıllı telefonlar, söz konusu fotoğraf çekmek olduğunda oldukça iddialılar. Günlük kullanımda bu cihazların gayet yeterli olduğunu biliyoruz. Konu profesyonel çalışmalar ise akıllı telefonların daha çok fırın ekmek yemeleri gerekiyor. Reklam fotoğrafçısı Josh Rossi, 100 MP çekim yapabilen yeni Fuji GFX 100 ile iPhone 11 Pro’yu karşılaştırdı. Fotoğrafçı, RAW fotoğraf performanslarını kıyasladı. 

Genelde bu tür karşılaşmalar, denk güçte cihazlarla yapılsa da bu defa burada durum farklı. Kimse iPhone 11 Pro’nun daha iyi olmasını beklemiyor olsa da karşılaştırma, Apple’ın kamera sistemi ve yazılımının en azından bir noktaya kadar mücadele edebildiğini gösteriyor. Eğitimli bir kişi, hangi görselin hangi kamerayla çekildiğini çok detaylı inceleme yapmadan ayırt edebiliyor olsa da 13 bin dolarlık kameranın görüntüleri ile iPhone 11 Pro’nun çektiği fotoğraflar ilk bakışta benzer duruyor. Aşağıdaki iki fotoğrafta hangisinin hangi kamerayla çekildiği yazmıyor. Denemek isterseniz ikisini karşılaştırabilirsiniz. 

Hangi fotoğraf hangi kamerayla çekildi?

1. Sarı kazaklı kadın:

iphone 11 Pro vs Fuji GFX 100

2. Fotoğraf makinesi:

iphone 11 Pro vs Fuji GFX 100

Kendi gözlemlerinize dayanarak hangi fotoğrafın hangi cihazla çekildiğine karar verdiyseniz artık sonuçlara göz atabilirsiniz. Gelin aşağıdaki fotoğraflardaki cihaz bilgilerine bakarak sonuçlara göz atalım. Sonuçları yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

1. Sarı kazaklı kadın:

iphone 11 Pro vs Fuji GFX 100

2. Fotoğraf makinesi:

iphone 11 Pro vs Fuji GFX 100

Profesyonel bir fotoğrafçı ve Photoshop ustası olan Rossi, her yıl bu testi yapmak istediğini ancak Apple teknolojisinin henüz o noktaya gelmediğini söylerken sonuçların da kendisini şaşırttığını söyledi. Rossi’ye göre iPhone 11 Pro’nun çektiği fotoğraflar; panolara asılacak posterler yapmak, sosyal medyada kullanmak ve büyük kampanyalar yapmak için gayet yeterli. Rossi’nin yaptığı karşılaştırmaya ait videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

iPhone 11 Pro vs Fuji GFX 100:

Kaynak : https://petapixel.com/2019/10/07/iphone-11-pro-vs-100mp-medium-format-camera/
40
11
9
6
2
Emoji İle Tepki Ver
40
11
9
6
2