iPhone 12, Huawei’yi Kıskandıracak Bir Telefoto Lense Sahip Olabilir

17
7
6
3
1
iPhone 11 serisi ile kamera performansını arşa çıkaran Apple, gelecek yıl tanıtacağı iPhone 12 ile çıtayı bir tık daha yukarı taşıyabilir. ABD’li teknoloji devinin aldığı yeni patent, gelecek nesil iPhone modellerin teleskop tarzı bir merceğe sahip olabileceğini gösteriyor.

Akıllı telefon üreticilerinin yeni savaş alanı haline gelen kameralar, her geçen yıl farklı yetenekler kazanıyor. Öyle ki, piyasadaki birçok amiral gemisinde profesyonel fotoğraf makinelerini kıskandıracak nitelikte kameralar bulunuyor. Örneğin; Çinli teknoloji devi Huawei’in P30 Pro modeli, tam 5x optik zoom yapabilen bir telefoto lense sahip.

Yeni nesil iPhone serisi ile kamera özelliklerini muazzam şekilde geliştiren Apple, Çinli teknoloji devinin ayak izlerini takip ediyor. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, salı günü Apple'a 5x ve 3x olmak üzere iki telefoto mercek sistemi patenti verdi.

apple

5x’li sistem, geniş açılı bir kamera için 50 ila 85 mm arasında değişen 35 mm odak uzaklığına eşdeğer bir mercek sunuyor. 3x’li versiyon ise telefoto lensler için 80-200 mm arasında 35mm'ye eşdeğer görüntüleme sunuyor. 

Apple’ın aldığı patentler, bizlere gelecekteki modeller için önemli ipuçları veriyor. Ancak bu, söz konusu mercek sisteminin iPhone 12’de olacağı anlamına gelmiyor. Bir sonraki amiral gemisi telefonunun fotografik özelliklerini geliştirmek için yeni yollar keşfeden Cupertinolu şirket, Huawei’in telefoto lens konusundaki hakimiyetine son vermek istiyor. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/iphone-12-could-have-telescopic-telephoto-lens-according-to-patent
17
7
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
6
3
1