iPhone 12 İçin Hazırlanan Etkileyici Konsept Tasarım Videosu

45
17
6
5
5
Teknoloji devi Apple'ın önümüzdeki yıl piyasaya sürmesi beklenen telefonu iPhone 12 ile ilgili yeni bir konsept tasarım oluşturuldu. Bir tasarımcının elinden çıkan konsept, iPhone 12'ye 3.5 mm'lik jack girişini geri getiriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone 11 serisini tanıttı ve o güne dek çıkan bütün söylentilerin üstünü çizdi. Ancak Apple, önümüzdeki yıl boyunca daha çok söylentiyle karşı karşıya kalacakmış gibi görünüyor. Bunun nedeni ise iPhone 12 serisi ile ilgili konsept tasarımların ve raporların peşi sıra geliyor olması.

Aslına bakacak olursak dün itibarıyla bir iPhone 12 konsept çalışması servis edilmişti. Bugün ise farklı bir tasarımcının iPhone 12 için hazırlamış olduğu bir konsept tasarım ortaya çıktı. Mauro Battino isimli bir tasarımcının elinden çıkan iPhone 12, önümüzdeki sene Apple'ın tüketicilere neler gösterebileceğini ortaya koyuyor.

iPhone 12 konsept

Battino, oluşturduğu iPhone 12'de 90 Hz'lik bir ultra retina OLED ekran kullanmış durumda. Herhangi bir çentiğin bulunmadığı iPhone 12, Face ID işlemini başarıyla gerçekleştirebiliyor. Ancak konsept tasarımda, herhangi bir açılabilir kamera bulunmuyor. Bu da iPhone 12'de ekrana gömülü kamera bulunabileceğini gösteriyor. Bu, şu an için çok da mümkün görünmüyor ancak akıllı telefon sektörü için bir senelik sürenin fazlasıyla uzun olduğunu söyleyebiliriz.

Tasarımcı, iPhone 12 serisinde "A14 Bionic" işlemcisi olacağını belirtiyor. iPhone 11 serisinde "A13 Bionic" işlemcisinin kullanıldığı düşünüldüğünde, bu durum şaşırtıcı değil. Ayrıca Battino, iPhone 12'nin arka kısmında bir ana arka kamera ve bir de ToF sensörü kullanmış. Ancak Apple, iPhone 11 serisinde bile ultra geniş açılı bir kamera kullandığı için, iPhone 12'nin tek bir arka kamerasının olması ve buna da bir ToF sensörünün eşlik etmesi, çok da olası değil.

iPhone 12 konsepti

Battino, tüm bu tasarıma ek olarak bir de iPhone'lardan kaldırılan 3.5 mm'lik kulaklık jack girişini yeniden eklemiş durumda. Ancak Apple'ın böyle bir girişimde bulunup bulunmayacağını bilmek, şu an için mümkün değil. Dilerseniz artık sizleri, Mauro Battino tarafından hazırlanan iPhone 12 konsept tasarım videosuyla baş başa bırakalım.

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2019/10/iphone-12-concept-ultra-retina-display.html
45
17
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
45
17
6
5
5