iPhone 7’de Kulaklık Girişi Olmamasının Nedenini Bizzat Steve Jobs Yıllar Önce Açıklamış!

2
1
0
0
0
iPhone 7’de Kulaklık Girişi Olmamasının Nedenini Bizzat Steve Jobs Yıllar Önce Açıklamış!
iPhone 7’de eleştiri yağmuruna tutulan Apple’ın bu kararının asıl sebebini Steve Jobs yıllar önce açıklamış bile

Apple denilince akla gelen ilk isim olan Steve Jobs, aramızdan ayrılalı çok olsa da ileri görüşlülük noktasında dünyanın en önemli adamlarından biri idi. Şöyle ki, iPhone 7 için Apple tarafından bir açıklama gelmişti. Bu bağlamda iPhone 7’deki geliştirmeler için kulaklık girişini kaldırmaları gerektiğini aktarmıştı.

Aşağıdaki haberden görebileceğiniz açıklamanın yanı sıra aslında bu tarz devrimsel değişiklikler için (MacBook’ta sadece USB Type-C olması da dahil olur buna) Steve Jobs yıllar önce net ve güzel bir açıklama sunmuş.

Bu açıklamaya göre “Biz insanlar için muhteşem ürünler sunuyoruz. Amacımız sadece en iyisini sunmak. Bu bağlamda yaptığımız değişiklikler eleştiri alabilir, sevilmeyebilir. Ancak biz bizi üstün kılacak teknolojilere enerjimizi harcamak yerine tüketiciler için olması gereken doğru teknolojiler üzerine yoğunlaşıyoruz. Yaptığımız bu tercihler noktasında önemli olan ne biliyor musun? Eğer bu yaptığımız şey doğru ve başarılıysa insanlar bu ürünü satın alacaktır. Eğer doğru bir strateji değilse de almayacaklar. Bu kadar basit” diye genelleyebileceğimiz bir neden sunmuş. Ki bu gerçekten Apple’ın bazen milyonlarca kişinin anlam veremediği tercihlerinin asıl sebebinin Steve’in bu düşüncesi olduğunu gösteriyor.

Ancak şahsi düşünceme göre “Kulaklık girişi yok ki bunun” diye eleştiriler alsa da yine de Apple bu serisi ile de satışlarını arttırmaya devam edecek.

Söz konusu videonun bölümünü aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz (02:45'ten itibaren başlıyor).

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0