iPhone 7’de Neden 3.5mm’lik Kulaklık Girişi Yok?

2
2
0
0
0
Apple’ın dün tanıttığı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta neden 3.5mm’lik jack girişi olmadığına dair resmi açıklama geldi.

Artık merakla beklediğimiz iPhone 7’yi resmen görmüş olduk. Teknik olarak beklediğimiz özelliklerin getirildiği iPhone 7’de dikkat çeken en büyük üç yenilikten biri olan 3.5mm’lik kulaklık girişinin olmaması hem eleştiri hem de takdir topluyor. Şahsen gereksiz bir hamle olduğunu düşünüyor olsam da Apple kanadından neden 3.5mm kulaklık girişinin olmadığına dair resmi açıklama geldi.

Bu bağlamda iPhone 7’de bu girişin kaldırılmasının sebebi daha iyi kamera ve batarya deneyimi. Yani, kameraya eklenen bu önemli gelişmeler ve düşük de olsa batarya yükseltme sebebiyle telefonu kalınlaştırmak yerine kulaklık girişini kaldırarak bu geliştirmelere kasa içinde alan açılmış oluyor.

Aynı zamanda Touch ID için taptic engine de ekleyen Apple, bunları koyarken telefonu kalınlaştırmak yerine yine o zarif inceliğini tutmak adına kulaklık girişinden feragat ediyorlar. Ancak Lightning portundan kullanılabilen kulaklık sunan Apple, bununla beraber yüksek fiyatlar verip sağlam kulaklıklara sahip olan kullanıcılarını üzmemek adına kutu içeriğine 3.5mm’lik portu lightning’e çeviren bir aparat da ekliyor. Böylece dilerseniz kendi kulaklığınızı dilerseniz lightning porta sahip olan Apple kulaklığını kullanabileceksiniz.

Yukarıdaki haberden de Apple iPhone 7’ye ait tüm detaylara göz atabilirsiniz.

2
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
0
0
0