iPhone 7, İlk Çıkan iPhone 2G ile Karşı Karşıya!

1
0
0
0
0
İlk iPhone modelinin çıkışıyla son modelin çıkışı arasında tam 9 yıl var. Peki bu 9 yıllık teknolojik ilerleme telefonlara nasıl yansımış?

İlk iPhone modelinin çıkışı daha dün gibi aklımızda. Devrim yaratan, hayatımıza şimdi kullandığımız telefonları sokan cihaz, iPhone 2G, yani orjinal iPhone. Kendisinden 9 yıl sonra çıkan iPhone 7 ile karşılaştırılan efsane, bakalım ne kadar iyi bir sonuç verdi?

Tasarım olarak iPhone 7’nin sahip olduğu kamera çıkıntısına sahip olmayan iPhone, bir adım önde diyebiliriz. Ekran olarak ise iki, üç, hatta 6 adım geride. iPhone 7’nin ekranına 6 tane iPhone ekranı sığabiliyor. 480x320 çözünürlük şuanın teknolojisi değil tabi ki. Ama o zamanlar harika bir deneyim olduğundan eminiz.

Performans alanında iPhone 7’de bildiğiniz üzere çift 2.4 Ghz çekirdekli A10 Fusion işlemcisi ve 2 GB RAM yer alıyor. Orjinal iPhone modelinde ise Samsung üretimi 412 Mhz tek çekirdekli işlemci ile 256 MB RAM var. Tabi ki aradaki 9 yılı düşünürsek bu donanım farkı çok doğal.

Yazılım departmanında iOS 10 yüklü olarak gelen iPhone 7’nin karşısında iOS 1.0 yüklü olarak gelen iPhone var. Bu nedenle şuan kullanmaya kalksanız pek bir uygulama yüklemeniz mümkün değil. Çünkü AppStore’da yer alan uygulamaların %99’u iOS 8 ve üzeri istiyor.

Kameralar kısmında iPhone 7 bildiğimiz üzere devasa bir sensöre ve 12 MP çözünürlüğe sahip. iPhone 2G ise 2 MP bir kamerayla dünyayı görüntülüyor. Bu o günün şartlarında mutlaka iyi bir kamera. Şuan kullanmak isterseniz de beklentiniz çok yüksek olmadıkça görüntüleri fena değil.

Karşılaştırmanın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

9 yıllık teknoloji ilerlemesini sert ve yumuşak hatlarıyla gördüğümüz bu karşılaştırmayı hesaba katarak, bundan 9 yıl sonra ne olacağını hayal edebiliyor musunuz?

 

 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0