iPhone 7 Modellerinde İnternet Hızı Problemi Ortaya Çıktı

0
0
0
0
0
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta kullanılan Intel ve Qualcomm modemler arasındaki fark test sonuçlarına da yansıyor.

Apple'ın bu yıla damga vuran iki yeni akıllı telefonu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus oldukça iyi satış rakamlarına ulaşırken cihazlar hakkında hem yazılımsal hem de donanımsal olarak bazı problemler günyüzüne çıkmaya devam ediyor.

Daha önce ana ekran tuşunda yazılımdan kaynaklı bir sorun tespit edilen iPhone 7 ailesi şimdi de kullanılan modem ile alakalı olarak bir internet hızı farkı problemiyle karşı karşıya.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta Intel ve Qualcomm üretimi olmak üzere iki farklı modeme yer verilirken bu modemler arasında bir bağlantı hızı farkı olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan durum, Intel'in ürettiği XMM7360 modeminin Qualcomm'un ürettiği MDM9645M modemine karşı ortalama %30 internet bağlantısı hızı farkı olduğunu gösteriyor.

Öte yandan bölgeye göre değişebilecek ve belki yapılacak güncellemelerle çözülebilecek bu internet bağlantısı hızı durumuyla ilgili Apple kanadından henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ayrıca hangi ülkede hangi modeme sahip cihazın satıldığı tam olarak bilinmediğinden dolayı bu aradaki farkın günlük hayatımıza ciddi bir yansıması olup olmayacağı bir tartışma konusu.

Ancak bu durum günlük hayatımıza yansımasa bile iki farklı modeme sahip iPhone 7 kullanıcılarının aynı koşullarda farklı hızlara erişmesi zamanla bir probleme dönüşebilir. Bu sorunun nasıl bir boyuta taşınacağını ise zaman gösterecek. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0