iPhone 7’nin Islanmasından Sonra Yapmanız Gereken 4 Önemli Şey

0
0
0
0
0
iPhone 7’nin Islanmasından Sonra Yapmanız Gereken 4 Önemli Şey
iPhone 7 ve 7 Plus’ta IP67 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası olsa da cihazların suya ıslanmasından sonra bunları yapmanızda fayda var.

Apple, yeni iPhone’ları için nihayet suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası IP67’yi kullanmaya başladı. 1 metre derinlikteki suda 30 dakika boyunca hasar almadan kalabilen iPhone 7’lerin yine de bu konuda sıkıntı yaşayabileceğini unutmamak lazım. Çünkü derinlik için belirlenen uzaklık en fazla 1 metre, yani telefonunuzu daha derin bir yere düşürdüğünüzde ve bulana kadar uzunca bir süre geçtiğinde IP67’nin pek faydası dokunmayabilir. Ayrıca bazı özel durumlar da telefonunuzun suyla teması halinde sıkıntı çıkmasına sebep olabilir. Şimdi başlıklar halinde iPhone 7’lerin suyla teması halinde neler yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

Telefonunuzu kapatın ve tüm kablolarını çıkarın

Eğer telefonunuz şarjdayken ıslanırsa öncelikle şarjdan çekin ve tam olarak kurutana kadar kapalı tutun. Telefon üzerindeki diğer aksesuarları da (kulaklık vs) çıkartmayı unutmayın, zira su ile temas eden aksesuarlar hasar oluşma riskini arttırır.

Su sıçraması

Eğer cihazınıza su sıçradıysa ya da suya batırılıp çıkartıldığında bir bez ile silin. Muhtemelen silmeseniz dahi IP67 sayesinde bir sıkıntı olmayacaktır fakat eşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda var.

iPhone 7’nizi komple kurutun

iPhone 7’nin dışını komple sildikten sonra içine kaçmış olan sıvının çıkartılması için iyice silkeleyin. Daha sonra da kuruması için hava akımının bulunduğu bir yere bırakın fakat asla saç kurutma makinesi gibi ürünlerden destek almayın. Yüksek ısı, telefonunuzun iç aksamlarına zarar verebilir.

En önemlisi kısım: Bekleyin

Kurutma işlemleri tamamlandıktan sonra kapalı halde tuttuğunuz telefonunuzu açmak için sabırsız olacaksınız fakat bunun için sabırlı olmanız gerekiyor. Minimum 5 saatlik bir bekleme süresinin ardından telefonun kuruduğundan emin olduğunuzda açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0