iPhone 7’nin Türkiye’deki Fiyatı Ne Olacak?

0
0
0
0
0
iPhone 7’nin Türkiye’deki Fiyatı Ne Olacak?
Bir hafta sonra duyurulacak olan iPhone 7’lerin Türkiye’deki fiyatları da aşağı yukarı belli oldu.

Son günlerde gündemimizi iyiden iyiye Apple ve yeni duyurulacak olan iPhone 7 modelleri almaya başladı. Spigen’in satışa çıkardığı kılıflar, iPhone 7 modelleriyle ilgili önemli bilgilere erişmemizi sağladı. Dün gece ise Apple, yeni iPhone’ların lansman tarihini resmi olarak açıkladı. Şimdiye kadar her şey beklediğimiz gibi gelişiyor, fakat net olarak kafamızda belirleyemediğimiz bir durum vardı: Yeni iPhone’ların Türkiye’deki fiyatları ne olacak?

Daha önce paylaştığımız iki farklı haberde, iPhone 7’lerin fiyatlarının aşağı yukarı ne olacağını açıklamıştık (şu birincisi, şu da ikincisi). İlk haberimizde fiyatı belirlenen modeller arasında iPhone 7 Pro da yer alıyor, fakat bu isimde bir modelin gelmeyeceğine hemen hemen eminiz. Geriye iki telefonumuz kalıyor: Onlar da iPhone 7 ve 7 Plus olmak üzere sırasıyla 800 ve 925 dolar olacak şekilde fiyatlandırılmış. Diğer haberimizde ise ilkine oranla nispeten daha düşük fiyatlar gözümüze çarpıyor: iPhone 7 için 650, iPhone 7 Plus için de 750 dolarlık fiyatlar belirlenmiş. Apple’a yakın kaynaklar ve tekno bloglarda yer alan bilgiler ise yeni iPhone’ların tam da bu belirlediğimiz fiyatlar aralığında olacağını gösteriyor. Yapılan iddialar, iPhone 7’nin 749 dolar, iPhone 7 Plus’ın ise 849 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı yönünde. Peki tüm bu fiyatları bir araya toplarsak, iPhone 7 ve 7 Plus’ın ülkemizdeki fiyatları ortalama ne olacak?

En son açıkladığımız bilgilerden yola çıkarak bir tahminde bulunacak olursak, dolarların TL karşılığını, üzerine eklenecek vergiyi ve satışa çıkaracak perakendecilerin de karını hesapladığımızda iPhone 7’nin ortalama 3300 TL, iPhone 7 Plus’ın da 3750 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını düşünüyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0