iPhone 7 Plus, Canon 5D Mark IV Kadar İyi Fotoğraf Çekebilir mi?

2
0
0
0
0
iPhone 7 Plus, Canon 5D Mark IV Kadar İyi Fotoğraf Çekebilir mi?
Apple ürünleri odaklı içerikleri ile dikkat çeken Apple Insider, kamera performansı ile övülen iPhone 7 Plus ile Canon 5D Mark IV’ü kıyaslıyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus büyük ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle kamera noktasında önemli gelişmelerin yaşandığı iPhone tarafında iPhone 7 Plus’ın çift kamera avantajı ise önemli bir etken.

Bokeh efekti denilen öndeki odak dışında arka tarafı bulanıklaştırma olayında genel olarak oldukça başarılı olduğu belirtilen iPhone 7 Plus’un portre modunu gerçekten bir DSLR ile kıyaslayacak olursak sonuç ne olacak?

Bu noktada güzel bir çalışma yapan Apple Insider, yayınladığı video ile Canon 5D Mark IV ile iPhone 7’nin kamerasını kıyaslıyor. Galip kim olabilir? Tabiki de Canon.

Tamamen profesyonel fotoğrafçılık için hazırlanmış olan 5D Mark IV, haliyle daha iyi efekt verebilme kabiliyetine sahip. Aynı zamanda iPhone tarafında dijital, yani yazılımsal olarak verilen efekt, Canon’un diyaframı ile yapılan çekimler ile kıyaslanınca aslında ne kadar kötü olduğu görülüyor. Hatta videoda bahsedilen detayla bokeh efekti sadece arka plana değil, odaklanan nesnenin önündeki nesnelere de yapılabildiği için tabiki Canon iPhone’u tokatlıyor.

Fakat sadece mobil cihazlar olarak düşünecek olursak, iPhone 7 Plus’ın bokeh efektinin gayet iyi olduğunu da belirtmek gerek. Bu kıyaslama biraz adaletsiz tabii :)

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0