iPhone 7 ve 7 Plus'ı Suya Sokarken İki Kez Düşünün!

9
2
0
0
0
Hemen hemen bütün üst düzey cihazlar suya karşı dayanıklı hale geliyor. Peki bu özellik ne kadar etkili?

Apple, Çarşamba günü gerçekleştirdiği lansman ile yeni iPhone'lar iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı görücüye çıkarmıştı. Aslında yeni iPhone'larda çok büyük değişiklikler, yenilikler olduğu söylenemez. Hatta bu sebeple sektörde çoğu kişi Apple'ı eleştirmekte.

Fakat uzun süredir iPhone'larda görmeyi beklediğimiz bir özellik, sonunda yeni iPhone'lar ile karşımıza çıktı; suya karşı dayanıklılık.

Hem iPhone 7'de, hem de iPhone 7 Plus'da IP67 sertifikası mevcut. Bu durum da cihazların suya karşı dayanıklı olduğunu anlamını taşıyor. Ancak buradaki ibare oldukça önemli: ''suya karşı dayanıklı''. Yani ''su geçirmez'' değil. Arada bir fark var.

Bu fark konusunda çoğu kullanıcı yanılgıya düşebiliyor. Aslında bu yanılgı da, telefonun üreticileri tarafından oldukça iyi biliniyor ve cihazların garantilerinde durumla alakalı gözden kaçabilecek maddeler bulunuyor. Söz konusu madde/maddeler, yeni iPhone'ların garantilerinde de mevcut.

Şimdi şöyle bir örnek ile durumu size anlatalım; iPhone 7 ya da 7 Plus aldınız ve telefonun özelliklerinden biri olduğu için ara sıra kısa süreliğine suya sokuyorsunuz, ya da telefonun üstüne su döküldüğünde, telefonunuz suya düştüğünde falan paniklemiyorsunuz. Bu gayet normal.

Aradan birkaç ay geçiyor ve suya düşürdüğünüz iPhone'unuz bir anda bozuluyor. Tabi siz yine paniklemiyorsunuz zira bu özellik telefonda mevcuttu, yani teknik servise götürdüğünüzde ya telefonunuz tamir edilip eski haline gelecek, ya da yenisi size tahsis edilecek. Değil mi? Tam olarak öyle değil işte.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın garantisinde şöyle bir ibare yer almakta; ''Su sıçramaları, suya sokulma ve toz gibi etkenlere karşı dayanıklılık kalıcı değildir, telefonun direnci bir yere kadar bunlara dayanabilir''. Yani bir diğer ifade ile yeni iPhone'lar, suya ve toza karşı belli bir yere kadar dayanabilir.

Zaman ile telefonun su ve toza karşı dayanıklılık özelliği kalmayabilir. Aslında bu durum sadece yeni iPhone'larda geçerli değil. Samsung'larda da, ya da diğer suya karşı dayanıklı cihazlarda da benzer durum var. Uzun lafın kısası, bu tarz cihazlara dünyanın parasını veriyorsunuz ve bunu verme sebeplerinizden biri de, telefonların sahip oldukları bu tarz özellikler.

Ancak daha ilk kez teknik servise gönderdiğiniz telefonunuzun, size güzel bir sürpriz yapabilir. Bilinçlenmekte fayda var.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Apple-might-have-made-the-iPhone-7-waterproof-but-the-warranty-doesnt-cover-water-damage_id85284
9
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
0
0
0