Bu Yılın Kazananı Kim?: iPhone 7 ve Galaxy S7 Edge Karşılaştırması

6
4
2
1
1
Bu Yılın Kazananı Kim?: iPhone 7 ve Galaxy S7 Edge Karşılaştırması
Bu yazımızda detaylı bir şekilde Apple iPhone 7 ve Samsung Galaxy S7 Edge karşı karşıya geliyor. Bakalım bu yılın kazananı kim?

Kısa bir süre önce Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 7’yi tanıttı. Hem fiyat hem de özellik anlamında iPhone 7’nin karşısına çıkacak model ise Samsung’un Galaxy S7 Edge modeli. Biz de bu yazımızda iki telefonu detaylı olarak karşı karşıya getiriyor, ihtiyaç duyduğunuz özelliklere göre hangi modeli tercih etmeniz gerektiğine değiniyoruz.

Ancak karşılaştırmaya geçmeden önce Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin detaylarını hala merak ediyorsanız, aşağıdaki içeriğimizden cihazların detaylarını öğrenebilirsiniz:

Tasarım

Bildiğiniz gibi Samsung, özellikle edge ekranıyla tasarım alanında önemli bir akım yaratmışken iPhone 7’de ise klasik iPhone tasarımından fazla da öteye gidilmiyor. Ancak tabi ki S7 edge’in önceki modellere göre tasarım anlamında farklılık göstermesi cihazın daha iyi tasarıma sahip olduğu sonucuna da bizi çıkarmıyor.

Kişiden kişiye değişebilecek tasarım noktasında iki cihazın da yeni özelliklerine göre hem artı hem de eksi noktaları var. 

S7 edge kavisli ekranı sayesinde şık bir görünüm sunarken, elinizin bu kavisli ekranla temas etmesi zaman zaman cihazı kullanmayı zorlaştırabiliyor. Ayrıca 5.5 inçlik ekran bazı kullanıcılara ilk etapta büyük gelmesine rağmen Samsung hem başarılı ekran / gövde oranı hem de cihazın kavisi sayesinde tek elle rahatlıkla kullanılabilir bir telefon deneyimi sunuyor.

iPhone 7’de ise 4.7 inçlik ekran boyutu korunuyor ancak ekran - kasa oranı yine daha önceki iPhone’larda olduğu gibi pek de iç açıcı değil. Tabi küçük ekran boyutunda bu çok da büyük bir sorun olmuyor ve kullanıcılar cihazı genellikle tek elde rahatlıkla kullanabiliyor.

Her iki cihazda da IP67 Suya ve Toza Karşı Dayanıklılık sertifikası mevcut, böylelikle iki cihaz da tatlı suda 1.5 metreye kadar 30 dakika boyunca su geçirmeme özelliğine sahip.

iPhone 7 ayrıca kimisi için çok büyük eksi olabilecek, kimisi içinse bir yenilik olacak iki yeni tasarım detayını beraberinde getiriyor. Kısaca bu yeniliklere değinelim:

Yeni home (ana ekran) tuşu

iPhone 6S’teki fiziksel ana ekran tuşu yerini Force Touch (3D Touch benzeri) teknolojisi sayesinde basınca duyarlı kapasitif bir ana ekran tuşuna bırakıyor. Yeni ana ekran tuşu bir önceki tuşla hemen hemen aynı görünümdeyken, artık fiziksel olarak basma hissiyatını kaybetmiş durumda. S7 edge modelinde ise fiziksel ana ekran tuşu bulunuyor.

iPhone 7’de kulaklık girişine yer verilmiyor

Bildiğiniz gibi artık iPhone 7 ile birlikte Apple, iPhone’lardan geleneksel 3.5mm kulaklık girişini kaldırmış durumda. Bundan sonra iPhone 7 kullanıcıları kulaklık bağlantılarını Lightning girişi üzerinden ya da kablosuz olarak yapabiliyor. Ama Apple, elinizdeki 3.5mm’lik girişi olan kulaklıkları da kullanabilmeniz için kutu içeriğinde Lightning girişini 3.5mm jack girişine çeviren bir adaptör sunuyor.

Tabi yine de Galaxy S7 edge’de kullanıcılar alışılagelmiş şekilde kulaklıklarını takabilirken, bu noktanın sizin için önemli olup olmadığı kararını vermeniz gerekli.

Teknik Özellikler

Yeni iPhone 7, teknik özellikler açısından da gelişmiş durumda. Geekbench testinin liderlerinden biri olan iPhone 7 gücünü Apple 10 işlemcisinden alıyor ve cihazda 2GB RAM (iPhone 7 Plus için 3GB RAM) bulunuyor.

Samsung’un akıllı telefonu Galaxy S7 edge ise performans anlamında iPhone 7'den geri kalmıyor. Galaxy S7 edge’in ülkemizde satılan modeli gücünü Samsung’un ürettiği Exynos 8890 işlemcisinden alıyor ve cihazda 4GB RAM bulunuyor.

Tabi teknik özellik kısmında önemli olan nokta ise yazılım. Teknik özellikler ya da RAM ne kadar yüksek olursa olsun, işletim sisteminin stabil bir şekilde çalışması ve kullanım esnasında çeşitli problemler yaratmaması kullanıcılar için önemli. Bu noktada ise iOS daha akıcı çalışırken, Android işletim sistemi size arayüzü kişiselleştirme anlamında daha fazla özgürlük tanıyor.

Kamera

Şüphesiz piyasada en iyi video kaydı yapan cihazlar olan iPhone ve Galaxy S serisi; bu yıl da kamera konusunda önemli bir rekabete giriyor.

iPhone 7 ve Galaxy S7 edge modellerinin ikisinin de arka kamerası aynı çözünürlükte. İki model de de 12MP çözünürlüklü arka kamera bulunuyor. Ancak Galaxy S7 edge modelinde 5MP çözünürlüklü ön kameraya yer verilirken iPhone 7'de 7MP çözünürlüklü yazılımsal olarak görüntü sabitleme özelliğine sahip ön kameraya yer veriliyor.

iPhone 7’nin arka kamerası f/1.8 diyafram açıklığına sahipken Galaxy S7 edge modelinde hem ön hem de arka kamera f/1.7 diyafram açıklığına sahip. Böylelikle S7 edge’in kamerası daha fazla ışık alarak karanlık ortamlarda bile iyi fotoğraflar çekebiliyor.

Tabii Apple da bu sene gece çekimlerini boş geçmiş değil. iPhone 7’nin arka kamerası 4 LED flaşa sahipken doğru tonla gerçek tonlarda bile aydınlık ve başarılı fotoğraflar çekiyor. S7 edge yazılımsal olarak da müdahale ettiği için fotoğrafları daha güzel gösterse bile gerçeği yansıtmıyor. Burada tercih yapmak sizin göz sevkinize kalmış ancak iki cihazın da kamera konusunda sizi hayal kırıklığına uğratmayacağını söyleyelim.

Ses Deneyimi

Özellikle iPhone 7 ile birlikte ses konusunun üzerine titreyen Apple, hem Lightning girişi üzerinden hem de Bluetooth kulaklıklarıyla başarılı bir ses deneyimi vaat ederken; bunların yanı sıra iPhone 7 modelinde biri cihazın altında biri de ahize kısmında olmak üzere çift hoparlöre (stereo hoparlör) yer veriyor. Ancak Samsung tarafında klasik bir 3.5mm'lik jack ve mono hoparlör kullanılırken S7 edge'in ses deneyimi konusunda çok büyük bir iddiası yok. Normalde bir kazanan söylememiz doğru olmaz ama, ilk bakışta ses deneyimi konusunda kazanan taraf bu kez iPhone 7.

Fiyat

Aslında iki cihaz arasında tercih yapacaksanız burada en önemli nokta fiyat. Şu anda Galaxy s7 edge ülkemizde 3299TL tavsiye edilen satış fiyatıyla sunulurken, iPhone 7’nin giriş modelinin de benzer bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Yine de iPhone 7’nin Türkiye’deki satış fiyatı şu an için netleşmiş değil ancak ilk bilgiler cihazın fiyatının 3799TL olacağı yönünde.

Ayrıca eğer iPhone 7 sahibi olmak istiyorsanız, Webtekno güvencesiyle bu bağlantıya giderek Teknostore’dan ön sipariş ile iPhone 7 alabilirsiniz.

6
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
4
2
1
1