iPhone 7 ve iPhone 6S Arasındaki Farklar Neler?

iPhone 7 ve iPhone 6S Arasındaki Farklar Neler?
Apple yeni akıllı telefonu iPhone 7'yi tanıttı. Bu yazımızda iPhone 7'nin iPhone 6S'e göre getirdiği yeniliklere yakından bakıyoruz.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı bu akşam düzenlediği basın toplantısıyla birlikte duyurdu. Peki iPhone 6S ile iPhone 7 arasındaki farklar neler?

Bu sorunun yanıtı aramak için yazımızda detaylı olarak başlıklar halinde iPhone 7'de olan ve iPhone 6S'te olmayan ya da gelişen özellikleri inceliyoruz. Ancak henüz iPhone 7'ye göz atmadıysanız, aşağıdaki içerimizden iPhone 7'nin detaylarını öğrenebilirsiniz:

Tasarım

Tasarım konusunda en başarılı olduğu düşünülen şirketlerden biri olan Apple, aslında cihazının tasarımında da değişiklikler yapmayı pek sevmiyor. iPhone 6S ve iPhone 7’de de geçerli olan bu durumda, Apple çok ciddi tasarımsal değişiklikler yapmamış.

Yeni iPhone 7 ile birlikte iPhone 6S’in arkasındaki anten çizgileri kaldırılıyor ve kamera büyüyor. Ayrıca Jet Black (Simsiyah) ve Black (Siyah) olmak üzere iki farklı renk seçeneği de iPhone ailesine ekleniyor. Jet Black renk seçeneği sadece 128GB ve 256GB depolama alanı olan modellerde tercih edilebiliyor. Ek olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’taki ekran boyuları korunuyor.

iPhone 7, iPhone 6S’e göre ekran konusunda da çok daha canlı bir ekranla karşımıza çıkıyor. iPhone 7’de Retina HD ekran geliştirilerek 6S’e göre %25 daha parlak bir görüntü sunuyor ve ekran neredeyse sinema standartlarını yakalıyor.

Yeni home tuşu

Apple, alışılagelmiş fiziksel home tuşunu kaldırarak yerine kapasitif Force Touch teknolojisiyle basınca duyarlı bir home tuşunu aynı yerde konumlandırılıyor. Böylelikle telefonu kullanma sürecinin daha rahat hale geleceğini düşünen şirket bazı ek özellikleri de Force Touch desteği sayesinde bu butona dahil etmiş durumda.

Kulaklık girişine elveda

Yeni iPhone 7 ile birlikte artık iPhone’larda 3.5mm’lik geleneksel kulaklık girişi kaldırılıyor. Bu kulaklık girişinin fazla geleneksel kaldığını düşünen şirket daha yüksek ses kalitesi için kullanıcılarını Lightning girişinden bağlanan kulaklıklara ve kablosuz kulaklıklara yönlendirecek.

Tabi elinizde 3.5mm jack girişi olan değerli kulaklıklar varsa bu konuda endişe duymayın çünkü söylenene göre iPhone 7’nin kutu içeriğinde bu kulaklıkları Lightning girişinden takmak için bir çevirici çıkacak. Ancak bu çeviricinin ayrı olarak satılacağına yönelik iddialar da gündemde.

Ses Deneyimi

Yukarıda belirttiğimiz üzere kulaklık girişinin kalkması, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için ses deneyiminde de yeni kapıları aralıyor. iPhone 6S’te sadece alt kısımda tek bir hoparlör bulunurken, ahize kısmı sadece klasik telefon görüşmelerinde görev görüyordu.

Lightning kulaklıklarla birlikte daha gelişmiş ve gürültü engelleme özelliğine sahip kulaklıklar iPhone 7’ye bağlanabilecekken, iPhone 7 hoparlör açısından da gelişerek stereo hoparlörle geliyor. Hoparlörlerden biri cihazın alt kısmında bulunurken, bir de cihazın ahize kısmı hoparlör olarak kullanılabiliyor.

Kamera

Yeni iPhone 7’de en önemli değişiklikler ise kamera kısmında karşımıza çıkıyor. iPhone 7’nin kamerası boyut olarak büyürken, Apple kameranın özelliklerini de bir önceki modele göre hayli büyütmüş.

Çözünürlük anlamında pek fazla değişiklik olmasa da iPhone 7’de daha gelişmiş bir kamera sensörüne yer veriliyor. iPhone 7’de 12MP çözünürlüklü OIS destekli arka kameraya yer veriliyor ve arka kamera 4K çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. Cihazın ön kısmında ise 7MP çözünürlüklü Full HD video kaydı yapabilen ayrıca yazılımsal olarak titremeleri engelleyen bir kamera yer alıyor.

iPhone 7 Plus ise özellikle arka kamera konusunda farkını ortaya koyuyor. Cihazda çift 12MP’lik f/1.8 diyafram açıklığına sahip arka kamera bulunuyor. Böylelikle cihaz hem geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor, hem de 2 kat optik zoom yapabiliyor.

Teknik Özellikler

Teknik özellik konusunda önemli geliştirmelere sahne olan Apple iPhone 7, benchmark testlerinde en yüksek skoru alan cihazlar arasında yerini bulmuş durumda. Apple’ın yeni Apple A10 işlemcisinden gücünü alan cihazda 2GB RAM’e yer veriliyor. (iPhone 7 Plus için 3GB) Böylelikle yeni iPhone 7, söylenene göre iPhone 6S'e kıyasla %40 daha güçlü performans gösteriyor. Tabii yine de iPhone 6S hala akıcı bir arayüze ve başarılı teknik özelliklere sahip.

Fiyat

Elbette kullanıcılar için en önemli nokta cihazların fiyatı. ABD için açıklanan fiyatlara göre iPhone 6S 16GB ile iPhone 7 32GB modellerinin fiyatı aynıyken, ülkemizde gelen ek vergiden ve döviz kurundan dolayı fiyatın artış gösterebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca iPhone 7 Plus'ta bir fiyat değişimi olup olmadığı henüz belirsiz.

Genel olarak dört başlıkta incelediğimiz üzere iPhone 7, bir önceki modele göre daha yenilikçi ve gelişmiş özellikler sunsa da iPhone 6S’in de hala gideri var. Tabi bu noktada kararı vermek için bütçenizi ve bu yeniliklerin önemini sizin için göz önüne alabilirsiniz.

Bu arada, eğer iPhone 7 almaya karar verdiyseniz bu bağlantıya giderek Webtekno güvencesiyle Teknostore üzerinden yeni iPhone 7’ye ön sipariş vererek sahip olabilirsiniz.

Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0