iPhone 7'yi Unutun: iPhone 8'de Beklenen Özellikler Çoktan Ortaya Çıktı

1
0
0
0
0
iPhone 7 belki özellikler olarak çok büyük yeniliklerle gelmemiş olabilir, fakat bu durum iPhone 8'de değişecek gibi.

Geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıtılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus yavaş yavaş sahiplerine kavuşmaya başladılar. Telefonlarda en önemli değişiklik/yenilik olarak karşımıza kulaklık girişinin kaldırılması çıkmakta.

Ancak bu özelliğin dışında yeni iPhone'ların çok köklü değişikliklere sahip olduğu tam olarak söyleyemeyiz. Zaten bu durum az çok tahmin ediliyordu. Yani Apple'ın iPhone konusunda köklü değişiklikler yapmasını önümüzdeki sene tanıtılacak modelde beklediğimizi daha önceden de ifade etmiştik.

Söz konusu köklü değişiklik iPhone 7S modelinde de gelebilir, iPhone 8 modelinde de. Fakat biz, bu değişikliklere iPhone 8'de olacakmış gözüyle bakıyoruz. İşte daha şimdiden konuşulmaya başlanan ve sektörde yavaş yavaş ciddi şekilde dillendirilen, iPhone 8'de beklenen özellikler;

Komple Cam iPhone


Apple, 2014 yılında cam gövde patentini kayda geçirmiş ve söz konusu patent iPhone 7 lansmanından sadece bir gün önce resmi olarak onaylanmıştı. Elektronik cihazlar için üretilmiş su geçirmez bir cam olan bu patent, sağlam bir yapıya da sahip.

Söz konusu patentin iPhone 7'de kullanılması bekleniyordu ancak bu durum gerçekleşmedi. Yine de Apple'ın elinde böyle bir patent ve önemli değişikliklerle gelecek bir iPhone 8 söz konusu. Yani taşları yerine oturtacak olursak yeni iPhone'da muhtemelen tıpkı iPhone 4'te olduğu gibi cam bir gövde olacak.

 

Kenardan Kenara Komple Ekran


Apple'a yakın pek çok kaynağa göre 2017 yılında tanıtılacak iPhone'un özellikle ön yüzü tamamen yeniden tasarlanmış olarak karşımıza çıkacak. Ancak bu yeni tasarım, iPhone ile özdeşleşmiş en önemli tasarımsal şeylere de elveda dememize sebep olacak; üst ve yan ince çerçeveler ve 'home' düğmesi.

Bunları kaldıracak olan Apple, yeni iPhone'da boşta kalan yerleri de ekrana dahil ederek kenardan kenara, komple bir ekran modeli ile karşımıza çıkabilir. Böyle bir tasarım olursa hem Touch ID parmak izi okuyucu sensör, hem de ön kamera ekranın içine dahil olabilir. Bu da tasarım konusunda tam anlamıyla bir devrim demek.

Son olarak bildiğiniz gibi Apple bir süredir OLED ekranlar ile haşır neşir olmuş durumda. Yeni iPhone'larda OLED ekranlar bulunmuyor ancak 2017'de tanıtılacak iPhone'larda esnek OLED ekran olma ihtimali yüzde yüz gibi bir oranda dersek yanlış olmaz. 

 

İnanılmaz Küçük A11 Çipset


Yeni iPhone, bir önceki modeline kıyasla çok daha ince bir çipsete sahipti. Bu durum da performans olarak daha hızlı bir iPhone cihazı demek. 2017 model iPhone'da da bu durum aynı şekilde devam edecek. Karşımıza çıkacak yeni iPhone ise 10-nanometrelik A11 çipsete sahip olacak. Üstelik performansı bu denli yükselmiş bir iPhone'da kablosuz şarj, biyometrik tarama sistemleri gibi şeylerin olması da son derece muhtemel.

 

Kablosuz Şarj 


iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta kulaklık girişi bulunmuyor. Bu da şu anlama gelmekte; eğer Lightning çıkışlı bir kulaklığınız varsa telefonunuzu şarj ederken müzik dinleyemeyeceksiniz (ya da tam tersi). Ancak kablosuz şarj özelliği bu durumu ortadan kaldırabilir.

Ancak burada bahsedilen kablosuz şarjın Samsung'larda olduğu gibi bir platform üzerinde değil, direkt havadan aktarım ile olabileceği söylenmekte. Yani telefonunuz elinizdeyken aynı anda prize takılı kablosuz şarj ünitesi telefonunuzu şarj edecek.

 

Digital Crown (Kenar Düğmesi)


Muhtemelen beklenen özellikler arasında en devrim niteliğide olanı bu. Apple, 2014 yılında kenar düğmesi ile alakalı bir patent almış ve bu düğmeyi Apple Watch'ta kullanmıştı.

İşte benzer düğmenin yeni iPhone'larda hatta iPad'lerde kullanılması gündemde. Üstelik bu düğmenin üstünde Touch ID sensörünün de bulunduğunu düşünün. Gerçekten Apple adına kilit bir hamle olabilir.

 

Seramik iPhone Fikri


İkinci seri Apple Watch'larda gövde materyali olarak seramik kullanılmıştı. Yani Apple, seramik gövdeli cihazlar yapma konusunda tecrübe edinmiş durumda. Üstelik çelikten tam dört kat sağlam oluşu, seramiği bir mobil cihaz için son derece tercih edilebilir bir materyal yapmakta.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0