iPhone 8, İlk Defa Samsung Galaxy S9’u Geride Bıraktı!

35
13
6
5
4
Samsung, Galaxy S9 cihazlarıyla pazarda istediği satış performansını gösteremedi. Apple’ın geçtiğimiz yıl iPhone X ile birlikte tanıttığı iPhone 8, satış grafiğinin zirvesine oturdu. Evet, iPhone X değil, iPhone 8 zirvede. Bu satışların ne anlama geldiğini açıklıyoruz.

Apple 12 Eylül 2017’de iPhone X ve iPhone 8 cihazlarını tanıtmıştı. Her iki cihaz da yaklaşık 8 aydır satışta. Bu süre zarfında Samsung da Mart 2018’de çıkardığı Galaxy S9 ailesi ve geçtiğimiz yaz çıkardığı Note 8 ile raflarda. Kıyasıya rekabetin yükselişe geçtiği yaz aylarında zirve, çıkışından bu yana ilk defa iPhone 8’in oldu. 

Bu satış başarısı özellikle Avrupa’dan gelince, akıllara Apple’ın Dünya Kupası konulu son reklamları geliyor. Dışarıdan bakıldığında firmanın reklam konusunda son derece başarılı olduğunu görüyoruz.

Piyasadaki en yeni 3 iPhone modeli iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X, en çok satan 5 telefon arasında yer alıyor. iPhone X, küresel pazar payında %2.3 ile üçüncü; iPhone 8 Plus ise %2.1 ile beşinci sırada yer alıyor. 

Samsung’un Galaxy S9 ve S9 Plus satış rakamları son derece başarılı görünüyor olsa da, hayal kırıklığı yaratıyorlar. S9 Plus, firmanın piyasadaki en iyi cihazı olarak ilk 5’te ikinci sıraya sahip oldu. Onunla arasını çok küçük bir farkla açan iPhone 8 ise zirveye oturdu. Samsung telefonlarının daha yeni olmalarına rağmen, bu kez rekabette öne çıkamamaları son derece garip.

Güney Koreli dev, önümüzdeki aylarda yılın son amirali olan Galaxy Note 9’u tanıtacak ve piyasaya sürecek. Ondan kısa bir süre sonra da sahneye Apple çıkacak ve iPhone X varyantı olan üç yeni modelle karşımıza çıkacak. Rekabetin daha da kızışacağı Eylül-Aralık 2018’de başarılı olan firma, 2019’da pazarın en büyüğü olmak için elini güçlendirecek. 

Elbette piyasada sadece Apple ve Samsung yok. Yeni raporda Huawei, Xiaomi ve Oppo adındaki 3 Çinli üreticinin de yeri var. Bu üç şirket daha önce hiç olmadığı kadar pazar payı almayı başardılar. Açıkçası Galaxy S9 ailesinin satışlarının yavaşlamasına neden olan en büyük etmenin bu üçlü olduğunu söylemek mümkün. Ne de olsa hepsi Android cephesinde yer alıyor. İlk 5’te size henüz aktarmadığımız o 4. ise iPhone 8 Plus’ı geride bırakan Xiaomi Redmi 5A.

Apple ve Samsung, Çİn devlerine karşı Asya’da gerçek anlamda savaş veremezse, söz konusu üçlünün zirveye oynadığı yıllar çok yakın.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/iphone-8-not-iphone-x-is-beating-samsung-galaxy-s9-in-total-market-share
35
13
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
35
13
6
5
4