iPhone'a microSD Kart Okuyucu Nasıl Eklenir?

8
1
0
0
0
Artırılabilir hafıza Apple'ın ilk günden beri yanaşmadığı bir özellik. Dahili hafıza ise kullanıcılar açısından yetersiz ya da maaliyetli. Bu sorunu aşabilmenin yoluna birlikte göz atalım...

2007’de ilk iPhone tanıtıldığında bir iPhone’a hiçbir zaman artırılabilir hafıza desteği gelmeyeceği anlaşılmıştı. Kapalı işletim sistemine bir hafıza kartı aracılığı ile uygulama ya da farklı içerikler yüklenmesine sizce Apple izin verir miydi? Bırakın dahili hafızayı, iPhone’un ilk birkaç yılında Apple dışında hiçbir üretici iPhone’a uygulama yapamıyordu. Yani, App Store fikrine bile Apple sonradan ikna oldu.

Konumuza dönecek olursak, kullanıcılar artırılabilir hafızanın olmamasının sıkıntısını yıllardır çekiyor. Zaten pahalı bir cihaz olan iPhone, yüksek dahili hafıza seçenekleriyle daha da fiyatları artıyor. Birçok kullanıcı maddi nedenlerden dolayı 8GB ya da 16 GB’lık modelleri tercih etse de bir süre sonra bunlar yetersiz kalıyor.

Şimdi buna çözüm olabilecek bir aksesuar geliştirildi. Lexar’ın ürettiği microSD to Lightning Reader sayesinde, iPhone 5 ve sonrasında çıkan tüm iPhone modellerine artırılabilir hafıza ekleyebilirsiniz. Uygulaması sayesinde iOS cihazınızdaki uygulamaları kolayca üzerine kaydedebilen Lexar  kart okuyucu, fotoğraf ve videolarınızı iPhone’un dahili hafızasından alarak size büyük yer kazandırıyor. Ayrıca, uygulama sayesinde App Store’dan indirilen 3. parti dosya yönetim programlarıyla da eşzamanlanabiliyor. Yani, bu programlar üzerindeki her türde dosyayı Lexar karta kaydedebilir ve kart üzerinden kullanabilirsiniz. Kartın satış fiyatı ise 19 dolar ve yüksek kapasiteli kartlar da dahil olmak üzere tüm kartlar ile kullanılabiliyor. Amazon üzerinden satılan karta buradan ulaşabilirsiniz.

8
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
0
0
0