Bir Mucit, iPhone'u Aracılığıyla Uçakları Çekebilen Bir Römork Geliştirdi (Video)

16
3
2
1
0
Anthony DiPilato, uzun süren uğraşların ardından, iPhone ile kontrol edilebilen bir uçak römorku üretmeyi başardı.

Teknoloji, yaratıcılık ve mühendislik bilgisi bir araya gelerek şaşırtıcı ve kullanışlı icatların ortaya çıkmasını sağlıyor. 1000 dolardan daha az bir maliyetle üretilen yeni uçak römorku da bu icatlardan biri. Projenin tasarımcısı ve üreticisi Anthony DiPilato, projeyi geliştirmek için uzunca süre çaba sarf etmiş. Pek çok kez başarısızlığa uğrasa da nihayetinde hedefine ulaşan DiPilato, oldukça düşük bir maliyetle römorku üretebildi.

Römork, 2,268 kg ağırlığındaki Cessna 310 model uçakları taşıyabiliyor. DiPilato, Cessna 310'u taşıyabilmek için standart ve ucuz römorkların yetersiz olduğunu, hava alanlarında kullanılan profesyonel römorkların ise fazla pahalı olduğunu fark ettiğinde aklına bu fikrin geldiğini söylüyor. Bir uçağa sahip olmanın pek çok masrafı var ve DiPilato da en azından bir masraftan kendi yöntemleriyle kurtulmayı başarmış.

Projenin başlangıcında özellikle kontrol ve denge konusunda sorunlar çıksa da DiPilato, her denemede römorku bir adım ileri götürerek hedefine ulaştı.Tüm sorunlar çözüldüğündeyse römork artık iPhone üzerinden kontrol edilebilir ve kusursuz çalışır hale geldi. Deneme sürüşünde Cessna 310'u hangardan çıkarmayı başaran römork, şu an düzgün şekilde çalışabiliyor.

Mekanizma ise aslında oldukça basit. Uçağın tekerleri, hazırlanan tekerlek platformuna, uzaktan kontrol yöntemiyle yerleştiriliyor ve römork uçağı çekmeye başlıyor. Her ne kadar başlangıçta basit bir proje olarak ortaya çıksa da bu yeni römorkun havacılık sektörü açısından önemli bir adım olacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://interestingengineering.com/this-iphone-controlled-electric-tug-can-pull-a-cessna
16
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
0