Ünlü Bir Müzik Grubu, Bir Şarkısını iPhone Kullanarak Kaydetti

26
4
3
1
0
26 yıldır Rock müzik dünyasında yer alan Jimmy Eat World grubu, son albümlerinde pahalı ekipmanlara para ayıramayanlara örnek bir şey yaptı. Grup, albümde yer alan 'Work' isimli parçanın gitar kayıtlarını iPhone ile yaptı.

Müzik, yaşamımıza enerji veren, zaman zaman hüzünlenmemize yol açan ve zaman zaman içimizi enerjiyle dolduran; bizi nasıl etkilediğini bir türlü anlayamadığımız bir kavram. Her insan kendine en çok yakışan müziği benimser ve en çok dinlediği şarkılar aslında onun bir parçası haline gelir. Fakat konu içimizdeki parçayı insanlara yansıtmak olduğunda akıllara birçok soru gelir, en çok da nasıl yapabileceğimizi merak ederiz.

Severek dinlediğimiz bir parça, içerisinde bir enstrüman içerebileceği gibi içerisinde herhangi bir enstrüman olmayan parçalar da bulunuyor. Fakat konu Rock türüne geldiğinde enstrüman olmazsa olmazdır. Müzikle ilgilenen ve kendi parçasını yapmak isteyenlerin karşılaştığı ilk sıkıntılardan biriyse profesyonel kaydın ne kadar pahalıya mal olduğudur.

iphone ile şarkı kaydetmek

Bu sorunu ortadan kaldıran şey, yaşamımızın her köşesinde bulunan teknolojiler olabilir. 26 yıldır Rock müzik üreten Jimmy Eat World grubu, son parçalarında kaydettiği bir şarkısını ilginç bir yolla ortaya çıkardı. Öyle ki her gün elimizde düşmeyen telefonlar bir şarkının ortaya çıkmasını sağladı.

Grubun son albümü ‘Surviving'de yer alan ‘Work’ isimli parçanın gitar kaydı, yalnızca iPhone kullanılarak yapıldı. Parçanın başında yer alan gitar sesi, iPhone ile kaydedildikten sonra işlenmek üzere Pro Tools isimli bir programa aktarıldı. Parçayı aşağıdan dinleyebilirsiniz:

Adkins, verdiği bir röportajda gitarı böyle kaydettiğini çünkü ‘kulağa çok iyi geldiğini’ belirtti. Ayrıca kayıt için kullanılan mikrofonların da çok pahalıya mal olduğunu belirtmeden geçmedi. Adkins’in belirttiği şey, albümdeki bir parçada yer alan AFI vokalisti Davey Havok’un da arka vokallerini kaydetmesini sağladı.

Aynı röportajda Adkins, Havok’un kaydı nasıl yapacağını ve hangi stüdyoya gideceği hakkında sorular sorduğunu söyledi. Adkins ise Davey’e "Boşversene, laptopuna kulaklıklarını bağla, telefonla vokalleri kaydet ve bana gönder" dedi. Daha sonra kaydı şarkıya ekleyen Adkins, vokallerde hiçbir sorun bulmadı.

Böyle bir tecrübe yaşayan Adkins, aklına hayatında daha önce XLR kablosu görmeyen SoundCloud artistlerinin geldiğini belirtti. Yetenekleri olan insanlar bu kadar fazla ekipmanı karşılayamadıklarından evde kendi kayıtlarını kendi başlarına ve profesyonel ekipmanlar kullanmadan gerçekleştiriyor. Dolayısıyla müzik yapmak istiyorsanız fakat ekipmanları karşılayamıyorsanız siz yine de etrafınızdaki her şeyi kendi yararınıza kullanmaya çalışın. Belki de yaptığınız kayıtlar bir gün keşfedilecek ve ekipmanlar sizin ayağınıza gelecek.

Kaynak : https://guitar.com/features/interviews/jimmy-eat-world-new-album-surviving/
26
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
4
3
1
0