iPhone Kullanıcıları, Yalnızca Markası İçin mi iPhone'u Tercih Ediyor? (Anket)

111
14
13
6
6
Bir Reddit yazarının iPhone kullanıcılarının Android'i özleyip özlemediğine dair tartışmaya açmış olduğu başlık, iPhone kullanıcılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Konu akıllı telefonlar olduğunda iki tür kullanıcıdan bahsetmek mümkün iOS ve Android kullanıcıları. Kimi zaman holiganlık seviyesine gelen bu taraflılık, bu iki kullanıcı odağı arasında oldukça kalın çizgilere sebep olur. Geçtiğimiz yıllar boyunca Apple’ın yükselişi Samsung tarafından göğüslenmesine rağmen, kullanıcı potansiyeli anlamında iPhone daha yüksek bir fanatik kitlesine sahipti. Günümüzde Çin menşeli telefonlarla Android tekrar parlak günlerine dönmeye yakın olmasına karşın, iPhone hala kendisine koşulsuz şartsız bağlanmış bir tüketici kitlesine sahip.

Her ne kadar bilinçli tüketicilerde, bu tür fanatik taraftarlık eğilimleri geçerli olmasa da ülkemizde dahi bütçesini aşan iPhone modellerine sahip olmak için her şeyi yapabilecek kitleler mevcut. Üstelik bu tür kullanıcılar temel ihtiyaçlarına yönelik bir tercihe göre değil, yalnızca marka değerine ve bağlılıklarına göre alışverişte bulunuyorlar.

Fakat konu ihtiyaçlarımız olduğunda her iki tür işletim sistemi bize farklı vaadlerde bulunuyor. Bunu bir işletme terimi olan ‘Fırsat Maliyeti” (Opportunity Cost) ile açıklamak mümkün; kısacası sadece marka değeri için bir tercihte bulunurken diğer işletim sisteminin bize sunduğu hizmetlerden feragat ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde bir Reddit yazarı tarafından açılan bir başlıkta iPhone kullanıcılarının Android’e dair neleri özledikleri sorulduğunda, beklenmedik şekilde yoğun bir ilgi ile karşılaşıldı. Bahsi geçen başlık oldukça kısa bir süre içerisinde 150 adet yoruma ev sahipliği yaptı. Hemen hepsi de Android’e olan özleme dair mesajlar içeriyordu. Bu arada iPhone’a dair en büyük şikayetlerin de 3. parti klavye yazılımlarının kullanışlı olmaması ve bildirim sisteminin rahatsız edici olması üzerine olduğunu belirtmek gerekiyor. Peki, Apple'ın iOS 12'yi duyurduğu bu saatlerde hangi işletim sistemi sizin tercihiniz olurdu? Anketimize katılarak bunu cevaplandırabilirsiniz.

Kaynak : http://bgr.com/2018/06/04/iphone-x-vs-samsung-s9-best-android-features-missed/
111
14
13
6
6
Emoji İle Tepki Ver
111
14
13
6
6