iPhone Kullanıcılarının Çok Kötü Sürüş Alışkanlıkları Olduğu Ortaya Kondu

39
5
2
2
0
Araç sigortalarının fiyatlarını karşılaştıran bir internet sitesine göre bir iPhone kullanıcısının Android kullanıcılarıyla karşılaştırıldığında direksiyon başında telefonuna bakma olasılığı 2 kat daha yüksek.

The Zebra adlı internet sitesi, 2100’den fazla şoförün katıldığı bir anket gerçekleştirdi. The Zebra’nın gerçekleştirdiği anket, bireylerin telefonlarına ne kadar bağlı olduğu ve araç kullanırken dikkatlerini hangi eylemlerin dağıttığı gibi sorular içeriyordu. Yapılan anket sonucunda, internet sitesi daha sonra bireyleri işletim sistemlerine göre ayırdı ve çıkan sonuca göre iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarına oranla daha fazla kaza yaptığı ortaya çıktı.

Günümüzde milyonlarca insanın mağduru olduğu sosyal medya bağımlılığı, gün geçtikçe daha çok can almaya başladı. Araç kullanırken telefonuna bakan bireyler de bu sayıyı bir hayli arttırdı. Bunun sonucunda ise ülkelerden şirketlere kadar birçok mecrada araba kullanırken telefona bakmayı engelleyecek ya da azaltacak çözüm önerileri sunulmaya başlandı.

2017 yılında Apple, iOS11 yazılımıyla birlikte ‘Araba Kullanırken Rahatsız Etme’ özelliğini çıkarmıştı. Bu özellik açıldığında iPhone, kullanıcının araba kullandığını tespit edebiliyor ve böyle bir durum olduğunda da otomatik olarak bildirimleri susturup telefon sahibine ulaşmaya çalışanlara da otomatik bir cevap gönderiyordu.

Birçok sürücü ve kaza mağduru, Apple’ı cihazlarında kilitleme özelliğinin işe yaramadığı sebebiyle dava etmişti ancak davaya katılan hakim ve jüriler, Apple’ın bir bireyin dikkatsizliğinden Apple’ın sorumlu tutulamayacağını söyleyerek şirketin bu gibi kazalardan sorumlu tutulmayacağını belirtmişlerdi. iOS ve Android platformlarına yıllar içinde belli özellikler eklense de bu sorun hâlâ tam olarak çözülebilmiş değil. Gelin anket sonuçlarına birlikte göz atalım.

The Zebra tarafından yapılan anketin işletim sistemi ve kategorilere ayrılmış sonuçları:

Mesajlaşma: iPhone %51 - Android %35

Fotoğraf çekme: iPhone %33 - Android %23

Video çekme: iPhone %20 -  Android %10

Görüntülü konuşma – iPhone %17 - Android %8

Facebook’a bakma: iPhone %15 - Android %9

Instagram’da gezinme: iPhone %12 - Android %4

Instagram’da paylaşım yapma: iPhone %8 - Android %3

YouTube’da video izleme: iPhone %10 - Android %6

Dizi izleme: iPhone %8 - Android %4

The Zebra'nın akıllı telefon kullanıcılarıyla yaptığı anketin sonuçlarını sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Anket sonuçları hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/618462/distracted-driving-iphone/
39
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
2
2
0