iPhone Kullanıcılarının iOS 12 ile Birlikte Göreceği 15 Değişiklik

88
54
8
8
8
Apple, iOS 12 ile büyük yenilikler tanıtmasa da akıllı telefon kullanımını etkileyecek önemli iyileştirmeler ve güncelleştirmeler gerçekleştirdi. İşte Apple'ın tanıttığı 15 değişiklik.

Apple, iOS 12 ile birlikte mobil işletim sistemini baştan yarattı diyemeyiz. Yine de şirket, iOS’a getirdiği yeni özellikler ile akıllı telefon ve tablet kullanma alışkanlıklarınızı bir miktar değiştirecek olabilir. İşte Apple’ın Eylül ayında kullanıcılara sunulacak olan iOS 12 ile birlikte iPhone ve iPad’lere getireceği en büyük 15 yenilik.

1- Eski iPhone Modellerinin Hızları Artıyor.

iOS 12’nın eski iPhone modelleri için en büyük avantajı, cihazların performansında hatırı sayılır bir artış gerçekleşecek olması. Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi iOS 12 uygulama açılış hızını %40, klavye açılış hızını %50, kamera açılış hızını ise %70 artıracak.

2- Memoji ile Kendi Animoji Avatarlarınızı Yaratın

iPhone X’un animoji özelliği fazlasıyla sevilmişti. Fakat animoji karakterlerinin azlığı ve özelleştirmeden uzak oluşu kullanıcıların memnuniyetini bir miktar azaltıyordu. iOS 12 ile birlikte gelen memoji, kullanıcıların kendi animoji avatarlarını oluşturmasına imkan sağlıyor.

3- Aynı Uygulamadan Gelen Bildirimler Tek Bir Bildirim Kartında Toplanıyor

iOS 12 ile bildirim merkezi yeniden elden geçirildi. Artık aynı uygulamadan gelen ya da benzer sistem bildirimleri tek bir bildirim kartında toplanıyor. Böylece bir bildirimi kontrol etmek için tüm bildirimleri gözden geçirmeniz gerekmiyor.

4- Siri Artık Daha Akıllı

Apple’ın sanal asistanı olan Siri, artık çok daha akıllı. Siri’ye gelen özelleştirme seçeneği, kullanıcıların Siri’ye bir dizi komutu kaydetmesine imkan sağlıyor. Örneğin Siri’ye ‘Yatmaya hazır ol’ komutu verip cihazı sessize almasını sağlayabilirsiniz.

5- Apple CarPlay İçin Daha Fazla Seçenek

Apple CarPlay kullanan sürücüler artık iPhone’ları ile araca bağlandıklarında Apple Haritalar yerine Google Haritalar ya da Waze kullanabilirler. Apple’ın bu hamlesi, şirketin kapalı ekosisteminden rahatsız olan kullanıcıları memnun edecektir.

6- Screen Time ile Cihaz Kullanımızı Kontrol Edin

Screen Time adlı yeni bir araç, cihaz kullanımınızı dakikası dakikasına kontrol etmenizi sağlar. Böylece günlük akıllı telefon ya da tablet kullanımınızı görebilir, fazla olması halinde kullanımınızı azaltabilirsiniz.

7- FaceTime ile Daha Fazla Kişiyle Konuşun

Grup görüntülü görüşme konusunda FaceTime, iOS 12 ile birlikte rakiplerinin fazlasıyla önüne geçmiş olabilir. Zira FaceTime’da artık 32 kişiye kadar grup görüntülü görüşme yapmak mümkün.

8- Yeni Animoji Karakterleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi animoji özelliğinin en büyük eksisi karakterlerin sınırlı sayıda olmasıydı. Apple, iOS 12 ile birlikte animojiye bir kaplan, bir koala, bir t-rex ve bir hayalet ekledi.

9- Mesajlar Uygulaması Artık Daha Eğlenceli

Mesajlar uygulamasında iMessage ile gönderdiğiniz mesajlara çıkartmalar, filtreler ya da daha fazlasını ekleyerek sohbetinize daha renkli bir atmosfer katabilirsiniz.

10- iBooks’a Veda

iOS 12 ile birlikte iBooks yerini Apple Books’a bırakıyor. iBooks’ta satın almış olduğunuz kitaplar Apple Books kütüphanenizde yer almaya devam edecek. Fakat uygulamanın arayüzü tamamen yenilenmiş durumda.

11- Rahatsız Etmeyin Modu Geliştirildi

Geceleri Rahatsız Etmeyin modunu aktif ettiğinizde bildirimlerin çoğu kapatılacak. Böylece saate bakmak istediğinizde onlarca bildirimle karşı karşıya kalmayacak, saate bakmak için dakikalarca telefonda vakit geçirmeyeceksiniz.

12- Apple Fotoğraflar Artık Daha Akıllı

Apple Fotoğraflar, insanlara, mekanlara ve etkinliklere göre arama önerileri sunarak aradığınız fotoğrafları daha kolay bulmanızı sağlıyor.

13- Başarısız Face ID Denemeleri İçin Kısayol

Face ID ile ekran kilidini açmaya çalıştığınız fakat başarısız mı oldunuz? Hemen cihaz kilidini girmenize gerek yok. Ekranı aşağıya kaydırarak yüzünüzü yeniden taratabilirsiniz.

14- Uygulamaları Daha Kolay Kapatın

iOS 12 ile birlikte uygulama değiştiriciye girdiğinizde kapatmak istediğiniz uygulamaları yukarı kaydırmanız yeterli oluyor. iOS 11’den biraz da olsa daha zahmetsiz.

15- Çoklu Face ID Kullanımı

Artık Face ID’ye bir yerine iki kişinin yüzünü kaydedebilirsiniz. Böylece eşiniz ya da sevgiliniz gibi özel kişilerin cihazınıza şifre gerektirmeden ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/apple-ios-12-walkthrough-biggest-new-iphone-features-beta-2018-6
88
54
8
8
8
Emoji İle Tepki Ver
88
54
8
8
8