iPhone Kullanıcılarının Sahip Olmak İsteyebilecekleri 10 Galaxy Note10 Özelliği

129
22
10
10
6
Geçtiğimiz gün piyasaya sürülen Samsung’un yeni amiral gemileri Galaxy Note10 serisi, birçok yeni özellikle beraber geldi. Bu özelliklerden bazıları ise Note10 sahibi olmayanları kıskandıracak düzeyde. Sizler için Galaxy Note10’un bu özelliklerini listeledik.

Samsung, geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemileri Galaxy Note10 ve Galaxy Note10 Plus modellerini piyasaya sürdü. Oldukça şık ve yeni tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken modellerin en az tasarımları kadar iç donanımları da bir hayli dikkat çekici. Yıllardır akıllı telefon sektöründe başı çeken iki büyük şirket olan Apple ve Samsung, çıkardıkları her yeni modelle yarışa devam ediyorlar.

Samsung, yeni amiral gemileriyle Apple’ı bir hayli zorlayacak özellikler getirdi. Bu yenilikler, hem tasarımsal hem de donanımsal açıdan önceki modellerden farklılık gösteriyor. Gelin şimdi hep beraber iPhone kullanıcılarının kendi cihazlarında olmasını isteyebileceği bu yeni özelliklere göz atalım.

1. Sonsuz ekran tasarımı:

galaxy note10

Apple, onuncu yılına özel olarak “sonsuz ekran” ile iPhone X’i piyasaya sürmüştü ancak bu, birçok kişiye göre gerçekten de bir “sonsuz ekran” değildi. Apple’ın iPhone X ve iPhone XS tasarımları; zarif ve güzel fakat ekran/gövde oranlarına bakınca bu oranın %90’a bile ulaşamadığı görülüyor. Galaxy Note10 serisi ise gerçekten sonsuz ekran deneyimi yaşatıyor.

2. Delikli ekrandaki ön kamera:

galaxy note10

Son zamanlarda telefon üreticileri, kullanıcılarına daha geniş bir ekran deneyimi yaşatabilmek için ön kameranın yeriyle sürekli oynuyorlar. Çentikli ekranlarla beraber değişen ön kamera konumu, şimdi biraz daha ileri giderek ekranda küçük bir delik şeklinde görünüyor ve bu sayede olabilecek en geniş ekran deneyimi yaşatılmaya çalışılıyor. iPhone ise kameralarını hâlâ ekranın üst kısmına çentik şeklinde yerleştiriyor.

3. Ekran içi parmak izi okuyucusu:

galaxy note10

Face ID varken parmak izi okuyucusuna gerek olmadığını söyleyebilirsiniz fakat çoğu iPhone kullanıcısı, Face ID özelliğinden ise Touch ID özelliğinin daha pratik olduğunu düşünüyor. Galaxy Note10 serisinde bu parmak izi okuyucular, ekranın altına yerleştirilmiş ve ultrasonik sensörler sayesinde oldukça hızlı bir şekilde çalışıyor.

4. S Pen:

galaxy note10 s pen

S Pen, birinci nesil Note serisinden beridir oldukça popüler oldu ve Note serisinin adeta en önemli özelliği hâline geldi. S Pen, yıllar içerisinde birçok güncelleme alarak benzersiz özelliklere de kavuştu. S Pen, sadece iPhone kullanıcılarının değil, akıllı kalem desteği bulunmayan her telefon kullanıcısının istediği bir özellik.

5. 5G desteği:

5G ağları, henüz başlangıç aşamasında olsa bile sıklıkla telefon değiştirmeyen birisi için bu telefonların 5G desteği ile gelmesi oldukça önemli. 2019’da 5G destekli bir telefona sahip olmanın bir avantajı olmayabilir ama Samsung, ilerideki yılları düşünerek kullanıcılarını mağdur etmemeyi amaçlıyor. iPhone’ların hiçbirinde 5G desteği yok ama iPhone 11’de bu desteğin gelmesi kesin gibi.

6. Üçlü ve dörtlü kamera sensörleri:

Apple, iPhone’lardaki kamera performansı ile sektörde bugüne kadar lider durumdaydı. Son zamanlarda ise Huawei, Google ve Samsung, kameralarındaki sensörleri güncelleyerek kamera skorlarına göre Apple’ı geride bıraktı. Galaxy Note10 serisinde de oldukça ciddi performans sağlayan üçlü ve dörtlü kamera sensörleri yer alıyor. Galaxy Note10’da 3 adet kamera sensörü yer alırken Note10 Plus ise dört adet sensör bulunduruyor.

7. Windows’a bağlanma özelliği:

Apple ürünleri arasındaki iletişim oldukça iyi çalışıyor. Telefonunuzda bir iş başlatıp Mac’inizde bitirebilirsiniz. Bu elbette çok güzel bir özellik ama bu özellikten sadece %10’luk bir kısım yararlanabiliyor çünkü insanların çoğu Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıyor. Galaxy Note10 serisi, “Windows’a Bağla” adı verilen bir özelliğe sahip. Windows 10 bir bilgisayarınıza telefonunuzu bağlayarak mesaj gönderip, fotoğrafları yedekleyip ve bildirimlerinize göz atabilirsiniz.

8. microSD kart desteği:

microsd

Bu durum, aslında Galaxy Note10 serisi ile sınırlandırılamaz. Apple kullanıcıları, yıllardır bu durumdan şikâyetçiler. Samsung, Apple’ı kulaklık girişi konusunda her ne kadar takip etmiş olsa da henüz microSD kart desteğini geri çekmiş değil.

9. Süper hızlı şarj desteği:

Apple’ın yeni iPhone’ları, ekstra para vermezseniz hâlâ en fazla 5 W ile şarj olabiliyor. 18 W şarj cihazı almak isterseniz ise Apple’a 229 TL verip yeni bir şarj adaptörü almak zorundasınız fakat yine de 18 W artık çağın gerisinde kaldı. Samsung Note10 serisi tam 45 W hızlı şarj desteğine sahip. Galaxy Note10, sadece 30 dakikalık bir şarj ile bir günü rahat olarak devirebiliyor.

10. Kablosuz PowerShare:

Bu mükemmel özellik sayesinde kablosuz bir şekilde bu özelliği destekleyen diğer telefonlara temas ettirerek cihazınızı şarj edebilir veya cihazınızı bir powerbank gibi kullanabilirsiniz.

Samsung'un birkaç gün önce tanıttığı Note10 serisinde olup da iPhone'larda olmayan özellikleri sıraladığımız listemizin sonuna geldik. Siz de düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/08/09/galaxy-note-10-plus-release-date-top-10-features-vs-iphone/
129
22
10
10
6
Emoji İle Tepki Ver
129
22
10
10
6