Apple, Gelecek Ay iPhone SE2 Parçalarını Depolamaya Başlıyor

49
10
7
4
1
Apple’ın yeni “giriş seviyesi” iPhone’u SE2 hakkında son dönemde pek çok söylenti dolanıyordu. Amerikalı firmanın telefon için gerekli parçaları bu aydan itibaren depolamaya başlayacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz yılın iPhone satışları çok da istenilen seviyede değildi. O dönemde Apple’ın yapabileceği hamleler arasında yeni bir iPhone SE üretme fikri yer alıyordu. İnsanlar ilk versiyonu oldukça sevmişti ve ikinci versiyonu, Apple’ın yeni müşteriler çekmesini sağlayabilirdi.

5G ve yeni teknolojiler sayesinde gelecek yılın Apple modellerinin toplamda 100 milyondan fazla satılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Apple, piyasada daha düşük fiyatlı bir telefon bulundurmaya da hazırlanıyor. Çinli bir kaynağa göre Apple, yeni iPhone SE2’ler için gerekli parçaları Aralık ayında toplamaya başlıyor.

iPhone SE2, A13 Bionic ile gelecek

iphone

Çinli kaynağa göre Cupertino merkezli firma, bu aydan itibaren ihtiyaçları olan parçaların depolanmasına başlayacak. Bu da tasarımın artık çok büyük ihtimalle kesinleştiğini ve ancak ufak değişiklikler yapılabileceğini gösteriyor. Bilgiyi açıklayan kişiye göre telefon önümüzdeki üç ay içerisinde resmi olarak açıklanacak.

Daha önce Tianfeng International için analist olarak çalışan Guo Mingyu’nun yaptığı öngürmlemeler ile bu açıklanan bilgiler de örtüşüyor. Mingyu da Apple’ın gelecek yılın ilk çeyreğinde, muhtemelen Mart ayında yeni iPhone SE2’yi duyuracağını söylemişti. Mingyu ayrıca telefonun tasarımının genel olarak iPhone 8’e benzeyeceğini de açıklamıştı. 

iPhone SE2’nin olası özellikleri

iphone 8

iPhone SE2 şu anda kesinleşmiş değil ancak elimizdeki bilgilere göre telefonun olası özellikleri ise şu şekilde: 

  • İşlemci: A13 Bionic çipseti
  • RAM: 3GB LPDR4X
  • Depolama: 64/128 GB
  • Renk seçenekleri: Gri, kırmızı, beyaz

iPhone SE2’nin fiyatının 399 dolardan başlaması bekleniyor.

Öte yandan görece daha uygun fiyatlı bir model olacak olan SE2’nin 5G modeminin bulunması beklenmiyor ancak Apple bu konuda her an bir sürprize imza atabilir. Amerikalı firma 5G için ciddi Ar-Ge yatırımı yapmıştı. Bir şekilde daha ucuz bir modem üretmeyi başarabilir.

Yeni iPhone SE2’ler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu telefona geçmeyi düşünür müydünüz? 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/30/apple-iphone-se2-stocking/
49
10
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
49
10
7
4
1